Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies sopi treffit seuranhakusivustolla – paikalle tulikin ryhmä nuoria, jotka uhkasivat machete-veitsellä ja ryöstivät

Seuranhakusivuston kautta sovitut treffit päätyivät ryöstöihin, ja poliisi pyytää nyt mahdollisia uhreja ilmoittautumaan

Helsingin poliisilaitoksen nuorisoryhmä tutkii epäiltyä törkeää ryöstöä, joka liittyy seuranhakupalstalla sovittujen treffien saamaan ikävään päätökseen. Alaikäisten ryhmän epäillään houkutelleen keski-ikäisen miehen tapaamiseen ja ryöstäneen hänet

Epäillyt sopivat tapaamisen Seksitreffit.fi-nimisellä sivustolla.

– Kun asianomistaja saapui paikalle, epäillyt kohdistivat häneen väkivaltaa ja uhkasivat machete-veitsellä. Epäilemme, että he anastivat mieheltä rahaa, sanoo tiedotteessa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss.

Törkeästä ryöstöstä epäiltynä on vangittuna yksi alaikäinen poika. Lisäksi poliisi epäilee teosta kolmea muuta poikaa ja yhtä tyttöä.

Kolme kyseisen ryhmän nuorista ovat samoja kuin Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella Järvenpäässä sattuneessa tapauksessa.

– Epäilemme, että tyttö ja yksi pojista järjestivät kohtaamisen uhrin kanssa. Kolme muuta poikaa osallistuvat itse ryöstöön, Forss jatkaa.

– Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella samaan rikosvyyhtiin kuuluvassa tapauksessa epäillyt nuoret olivat luoneet samaan tyyliin feikkikäyttäjätilin ja sähköpostin, jossa he olivat saaneet kontaktin uhreihin ja siellä oli muun muassa vaihdettu yhteystietoja tapaamispaikan sopimiseksi. Sen jälkeen yhteydenpito on jatkunut joko puhelimitse tai sähköpostin välityksellä, kertoo tiedotteessa rikoskomisario Sampsa Aukio.

Kuulusteluissa on ilmennyt, että vastaavia tapauksia olisi Helsingin sekä Itä-Uudenmaan poliisilaitosten alueella useampia, mutta toistaiseksi poliisille ei ole tehty enempää ilmoituksia.

– Jos olet joutunut tämänkaltaisten tekojen uhriksi, voit matalalla kynnyksellä ilmoittautua poliisille joko tekemällä rikosilmoituksen tai ilmoittautumalla sähköpostitse Helsingin alueella tapahtuneissa tilanteissa osoitteeseen nuorisoryhma.helsinki@poliisi.fi ja Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella tapahtuneissa tilanteissa osoitteeseen nuortentutkinta.ita-uusimaa@poliisi.fi, Aukio kehottaa.