Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koulukaveri löysäsi polkupyörän ruuvit, lapsi loukkasi itsensä – Tällaiset seuraamukset hengenvaarallisesta "kepposesta" voi tulla alle 15-vuotiaallekin

Poliisi on tiedottanut tapauksesta, jossa alaikäinen on tehnyt kiusaa samanikäiselle lapselle löysäämällä tämän etupyörän pikalukitusta. Seurauksena pyöräilijä on kaatunut. Poliisi huomauttaa, että vastaavassa on vähintään vakavan loukkaantumisen vaara.

Tapaus sattui Ruskolla Varsinais-Suomessa. Koululaisten vanhemmilta kautta tulleen tiedon mukaan etupyörän kiinnitysten löysäämisiä on ollut useampia. Asia on huomioitu seudun kouluissa.

Poliisi muistuttaa asian vakavuudesta. Etupyörän kiinnityksen löysääjä syyllistyy mahdollisesti rikokseen. Edellä mainittua tapahtumaa tutkitaan vaaran aiheuttaminen ja vammantuottamus rikosnimikkeillä Poliisi suorittaa esitutkintalain 3 luvun 5 §:n mukaisen rikollisen teon tutkinnan, mikäli tekoon epäilty on alle 15-vuotias.

Asiasta tehdään myös lastensuojeluilmoitus sosiaaliviranomaisille.

Tekijä voi lisäksi joutua korvaamaan vahingoittuneen polkupyörän korjauksen. Huonoimmassa tapauksessa korvausvastuu tulee henkilövahingoista (lääkärikulut, matkakulut ja mahdollinen pysyvä vamma tai kosmeettinen haitta esimerkiksi pysyvä arpi kasvojen alueella).