Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Päätoimittaja Kannala: "Vihreät ovat valmiita maksattamaan Helsingin takapajuisen energiapolitiikan virheet kaupunkilaisilla"

Helsinki maksaa Helenin virheistä kalliisti, sanoo päätoimittaja Karri Kannala.

Hän sanoo, että Helenistä tuli pelätty korotusautomaatti, jonka myötä kaukolämpö on kallistunut entisestään.

– Helsinkiläiset ovat aidosti pulassa energialaskujensa kanssa. Venäjän hyökkäyssodan ja siitä seuranneen energiakriisin vuoksi tilanne on vain pahentunut nopealla aikataululla radikaalisti, Kannala sanoo kolumnissa.

Hanasaaren hiilivoimala suljetaan ensi keväänä ja Salmisaari vuonna 2024.

– Energiakriisin takia kivihiiltä on kuitenkin nyt vaikea korvata, ellei asiakkaiden hintatason haluta Helsingissä räjähtävän täysin silmille. Käsille se on jo räjähtänyt. Helenin tilanne on niin huono, että nyt sen ja yhtiössä valtaa käyttävien poliitikkojen pitää vain valita huonoista vaihtoehdoista vähiten huono ja pyrkiä pitämään hintataso niin "matalalla" kuin mahdollista. Totesin jo vuosi sitten, että Helenin johdon ja helsinkiläisten poliitikkojen kannattaisi katsoa peiliin. Nyt ei enää kannata, vaan on pakko.

Helsingin perussuomalaiset ja demarit ovat jo sanoneet, että hiilivoimalan sulkemista tulisi lykätä.

– Perussuomalaiset ja heitä peesaava demarileiri ovat nyt arkirehellisiä, näin täytyisi Helenin toimia, Kannala sanoo.

Vihreiden ja vasemmistoliiton mielestä Salmisaaren voimalan käytön tulee päättyä suunnitellusti, eikä Ilmastotavoitteista tule tinkiä.

–  He siis ovat valmiita maksattamaan Helsingin takapajuisen ilmasto- ja energiapolitiikan virheet kaupunkilaisilla.

Lue Päätoimittajalta-kolumni tästä!