Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Osuuspankin konttorissa on kohta asteen kylmempää kuin aiemmin – näin paljon ratkaisu säästää energiaa

Osuuspankin konttoreissa on kohta hieman kylmempää kuin aiemmin. Ilmaisu on kuvaava, sillä OP Ryhmän toimipisteet laskevat toimipaikkojensa lämpötilaa ensi alkuun vähintään asteella. Tällä ryhmä tavoittelee viiden prosentin säästöä lämmitykseen kuluvaan energiaan.

OP Ryhmän energiankulutus vuonna 2021 oli noin 132 000 megawattituntia. Tästä kaukolämmön osuus oli noin 50 prosenttia.

– Laskemme lämpötilaa yhdellä asteella toimipaikoissamme. Arviomme mukaan nämä säästötoimet vastaavat vajaan kahdensadan sähkölämmitteisen omakotitalon lämmittämistä vuodeksi. Energiakriisi on vakava asia ja haluamme omalla toiminnallamme pyrkiä ratkaisemaan tätä ongelmaa omalta osaltamme. Sähkön hinta on monelle suomalaiselle kriittinen asia ensi talvena. Laskemalla omaa kulutustamme vaikutamme myös kaikkien sähkön hintaan, sanoo OP Ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio tiedotteessa.

Kiinteistöjen lämmityksen osuus on jopa noin neljäsosa koko energiankulutuksesta.

– Meidän tekomme eivät ratkaise energiakriisiä, mutta toivomme, että mahdollisimman moni sekä yritys- että henkilöasiakkaamme lähtisi miettimään mahdollisuuksia säästää energiassa. Lämpötilan laskeminen maltillisesti on monesti suoraviivainen tapa säästää energiaa ja rahaa, kannustaa Ritakallio.