Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Valion mehutehtaalla Pitäjänmäellä sattui iso vahinko – johtaja vaikenee "suhteellisen laajan" tapauksen yksityiskohdista

Valion Helsingin mehutehtaalla ilmennyt laitevika, johti useiden tehtaalla valmistettujen tuotteiden takaisinvetoon tällä viikolla.

Valio kertoi torstaina vetävänsä takaisin "erän marjakeittoja ja smoothieita", koska tuotteet saattavat sisältää gluteenittoman kauran jäämiä.

Valion tiedotteessa lueteltiin kuusi eri 1 kilon pakkauksiin pakattua tuote-erää. Joukossa on muun muassa mustikka- ja mansikkakeittoa sekä Gefiful-smoothieta.

Toimitus kysyi Valiolta, kuinka suuri takaisinveto oli kyseessä ja kuinka merkittävä vahinko siitä aiheutui.

Yhtiöstä ei haluttu kommentoida yksityiskohtia.

– Takaisinveto koski useampaa tuote-erää, joten se on suhteellisen laaja. Tämän tarkemmin emme kommentoi takaisinvedon suuruutta, sillä se on sisäinen liiketoiminta-asia, vastasi johtaja Kimmo Luoma Valion Business Unit Food -yksiköstä.

Luoman mukaan vahingon aiheutti laiterikko, jonka perimmäistä syytä selvitettiin edelleen perjantaina.

– Valiolla on luonnollisesti vakuutukset erilaisiin vahinkotapauksiin, mutta niiden yksityiskohtia emme kommentoi ulospäin.

Mehutehdas sijaitsee Pitäjänmäellä.

Luoma korostaa, että tuotteiden laatu ja turvallisuus on Valion toiminnan ykkösasia.

– Valitettavasti elintarviketeollisuudessa ja myös Valiolla vastaavan tyyppisiä takaisinvetoja sattuu välillä tiukoista laatukäytännöistä huolimatta.

– Vastuullisena toimijana teemme takaisinvedot ripeästi ja kerromme niistä laajasti eri kanavissa.

– Laatupoikkeaman seurauksena tarkennamme entisestään tiukkoja menettelytapoja sekä selvitämme ja korjaamme juurisyyn.