Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinki varautuu hoitajalakkoon kotihoidossa – "Suunnittelemme asiakkaiden ja läheisten kanssa"

Helsinki jatkaa varautumista kotihoidon mahdolliseen työtaisteluun. Ammattijärjestö Tehy ja Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Super ovat ilmoittaneet nelipäiväisestä lakosta Helsingin eteläisessä kotihoidossa 20.–23. syyskuuta.

Järjestöt ovat aiemmin rajanneet lakkojen ulkopuolelle hengen ja terveyden suojelemiseksi tarvittavan työn, mutta nyt järjestöt ovat kaupungin tiedotteen mukaan päättäneet, että suojelutyötä ei ole käytettävissä.

Kotihoidon asiakkaiden hengen ja terveyden turvaamiseksi Helsingin kaupunki on tehnyt Helsingin käräjäoikeudelle turvaamistoimihakemuksen viime perjantaina. Kaupunki vaatii, että käräjäoikeus kieltää järjestöjä aloittamasta lakkoa.

Eteläinen kotihoito toimii Lauttasaaressa, Töölössä, Viiskulmassa ja Vironniemessä. Alueella on yli 800 asiakasta. Heistä lähes 350 tarvitsee välttämätöntä palvelua päivittäin (1–4 kotikäyntiä vuorokaudessa).

– Otamme yhteyttä asiakkaisiin, joiden palveluihin mahdollinen lakko vaikuttaa. Suunnittelemme yhdessä asiakkaiden ja heidän läheistensä kanssa, miten välttämättömät palvelut turvataan lakon aikana. Teemme kaiken voitavamme taataksemme asiakkaidemme turvallisuuden, mikäli lakko alkaa, sanoo tiedotteessa eteläisen palvelualueen johtaja Helena Venetvaara.

Liittojen mukaan hoitajapula ratkaistaan vain parantamalla palkkausta ja työoloja. Päättäjät eivät voi paeta vastuutaan asiassa.

Lakossa ovat työtaistelun aikana kaikki työsopimussuhteiset Tehyn ja Superin jäsenet kyseisissä työpaikoissa.