Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suosittu turistikohde sulki ovensa Helsingin ydinkeskustassa – nyt mietitään, voisiko pääsymaksu pelastaa tilanteen

Kampin kappeliin tulee mahdollisesti pääsymaksu.

Narinkkatorin laidalla sijaitseva Kampin kappeli on sulkenut ovensa toistaiseksi.

– Kappelin toiminta nykymuodossa on päättynyt, kertoo seurakuntatyön johtaja Stefan Forsén Helsingin seurakuntayhtymästä.

Sulkemisen taustalla on yhtymän heikko taloudellinen tilanne, jonka vuoksi se on vähentänyt henkilöstöään ja luopuu tiloistaan. Toimella yhtymä säästää noin 350 000 euroa vuodessa. Kappelista yhtymä ei kuitenkaan ole luopumassa.

Vuonna 2012 valmistunut puinen kappeli on ollut hiljentymisen ja kohtaamisen paikka.

Kappelin aulassa on päivystänyt kirkon ja kaupungin sosiaali- ja terveystoimen työntekijöitä tarjoten matalankynnyksen keskusteluapua ilman ajanvarausta. Keskusteluja on käyty noin 1 500 vuodessa.

Forsén kertoo toiminnan olleen todella hyvää ja tarpeellista, mikä tekee lopettamispäätöksestä erityisen ikävän.

Kappeliin suunniteltiin jopa laajennusta, sillä keskustelutilaa olisi tarvittu enemmän. Laajennus olisi maksanut noin kolme miljoonaa euroa.

Arkkitehtuurisesti erikoinen puurakennus on kiinnostanut myös turisteja. Ennen koronaepidemiaa kappelissa vieraili vuosittain noin 353 000 ihmistä.

Seurakuntayhtymässä pohditaan nyt mahdollisuutta muuttaa kappeli pääsymaksulliseksi hiljentymisen tilaksi. Esimerkiksi Temppeliaukion kirkossa vierailijoilta peritään viiden euron pääsymaksu.

Forsén toivoo pikaista ratkaisua:

–Pahimmillaan kappeli on suljettu vuoden loppuun saakka.