Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

K-kauppias veti töpselit irti, näin suhtautuivat asiakkaat – "Oli fiksuinta lähteä niistä liikkeelle"

Energiansäästöä haetaan elintarvikekaupoissa muun muassa tarkastamalla kylmälaitteiden toimintaa – ja kylmien tuotteiden tarjontaa.

Energian säästäminen on tällä hetkellä erittäin ajankohtaista, myös elintarvikekaupoissa.

K-Supermarket Lempolassa kylmänä myytävien juomien tarjonta pieneni viime viikolla, kun osasta panimo-osaston omakoneellisia kylmäkaappeja vedettiin sähköt irti.

– Omakoneelliset syövät sähköä eniten ja siksi on fiksuinta lähteä niistä liikkeelle, kertoo kauppias Marko Saarela.

Pääasiassa väheni kylmien alkoholijuomien tarjonta, joiden menekki on muutenkin talvella kesää vähäisempää. Sen sijaan yksittäinen virvoitusjuoma halutaan usein nauttia viileänä nopeasti ostamisen jälkeen myös talvella.

Palaute kylmäkaappien sammuttamisesta on Saarelan mukaan ollut valtaosin positiivista.

Kauppa järjesti asiasta etukäteen äänestyksen sosiaalisen median sivullaan, ja omakoneellisten kylmäkaappien annettiin lämmetä puoltavien äänten vyöryllä. Päällä on yhä kaupan keskuskylmäkoneistoon yhdistetty kylmien juomien kaappi.

K-Citymarket Lohjan kauppias Silja Törrönen kertoo huomanneensa, että muutamissa myymälöissä kylmien juomien kaappeja on kytketty pois päältä energian säästämiseksi. Citymarketissa kylmien juomien tarjonta on toistaiseksi ennallaan.

– Ajattelin, että seuraan pienen hetken, miten muut kaupat reagoivat ja miten asiakkaat muissa kaupoissa käyttäytyvät, Törrönen kertoo.

Hän pohtii, että joitain toimia saattaa olla edessä, ja oman kaupan juomatarjonnasta esimerkiksi panimotuotteiden ei välttämättä tarvitsisi olla kylmässä.

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:lla kylmiä juomia myydään toistaiseksi tavalliseen tapaan. Kiinteistöpalvelujen liikepaikkapäällikkö Mika Tolppola sanoo, että päätöksiä kylmästä myytävien juomien suhteen ei ole vielä tehty.

– Pienetkin teot ovat tärkeitä. Käymme parhaillaan läpi koko SSO-tasolla erilaisia toimenpiteitä, joilla sähkönkulutuksen tehopiikkejä voidaan hallita.

Tolppolan mukaan SSO:lla on tehty pitkään työtä energiankäytön tehostamiseksi ja sitä jatketaan edelleen. Toimina on muun muassa uusittu kylmälaitoksia, laitettu ovia kylmäkalusteisiin ja siirrytty käyttämään led-valaisimia.

Tämä juttu on julkaistu aiemmin Länsi-Uusimaassa.

Helsingin suurimman S-marketin "luksushyllyt" jakavat mielipiteitä –  "Ymmärrän, etteivät ole heti kaikkien mieleen"

Kirjastokortilla saa lisää yllättäviä etuja – yksi suosituimmista lopetettiin: "Emme halunneet tuottaa pahaa mieltä"

Nyt puhuvat lukijat! Tämä on kipuraja pizzan hinnalle – "En maksaisi 30 euroa missään tapauksessa"

Tästä suomalaiset nyt tinkivät, selviää kyselytutkimuksesta – "Muutos on ollut nopeampaa kuin koskaan 2000-luvulla"