Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Odottaisitko? Helsinkiläisen trendiravintolan jono venyi 300 päivään, sitten tapahtui käänne – HU selvitti kuinka nopeasti pöydän voi nyt saada

Helsingin suosituimpiin ravintoloihin on jopa kuukausien jono. Esimerkiksi maaliskuussa Pikku Roballe avattuun Luovuus kukkii kaaoksesta -ravintolaan ei ole syyskuussa yhtään vapaata paikkaa. Myös Tehtaankadun Baskerilla & Bassolla eli Basbasilla on maine ravintolana, johon on syytä varata pöytä useita viikkoja etukäteen.

Ennen kuin japanilainen Latitude 25 -ravintola muutti Korkeavuorenkadulta isompiin tiloihin Pohjoisespalle, oli sen omakase-illallisiin jopa 300 päivän jono.

Helsingin Uutiset testasi, miten pitkiksi jonot ovat tällä hetkellä venyneet. Toimitus kysyi viime perjantaina kello 12–13, kuinka nopeasti trendiravintoloihin saa pöydän kahdelle:

Kalasatamaan avatusta ravintolasta roihahti vegaaniraivo – yrittäjä reagoi välittömästi: "Kaikki alkoi siitä, kun..."

Pikku Roballe keväällä avatusta ravintolasta tuli välittömästi kultti-ilmiö – pöytää joutuu jonottamaan jopa kuukausia: "Olemme olleet onnekkaita"

Maksaisitko? Pizzojen hinnat nousivat Helsingissä lähes 30 euroon – Asiakas: "20 euroa on jo aika paha"

Jättikyljyksiä tarjoava Gastro Cafe Kallio rankattiin Helsingin parhaaksi kortteliravintolaksi – "Olemme tuoneet tänne ihan omaa säpinää"

Helsingin uudet ravintolat innostuivat rikkomaan pyhiä pizzasääntöjä – Kuva: "Varmasti italialaisen kokin kauhistus"