Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Silakkamarkkinat valtaavat jälleen Kauppatorin – mukana 26 kalastajaa, näistä tuotteista raati valitsee voittajat

Perinteiset Stadin Silakkamarkkinat valtaavat jälleen Kauppatorin lokakuun alussa. Markkinoita vietetään Kauppatorilla sunnuntaista lauantaihin 2.–8. lokakuuta. Myyntiaika on sunnuntaista perjantaihin kello 9–19 ja lauantaina kello 9–16.

Pormestari Juhana Vartiainen avaa markkinat purjelaiva Vivanin kannella sunnuntaina kello 10. Silakkasoutu rantautuu Lyypekinlaiturin edustalle Suomalaisen Klubin Puhallinorkesterin säestämänä kello 12. Musiikkia kuullaan myös keskiviikkona, kun näyttelijä-muusikot Antti Autio ja Vera Veiskola esittävät Meriteatterin kappaleita.

Tänä vuonna paikalle on tulossa 26 kalastajaa eri puolelta Suomea. Silakkaraati palkitsee vuoden parhaat tuotteet avajaissunnuntaina. Kategorioita on kaksi: vuoden silakkayllätys ja vuoden maustekala. Voittajat julkistetaan purjelaiva Vivanin kannella sunnuntaina kello 16.

Silakkaraatiin kuuluvat apulaispormestari Daniel Sazonov, kalastusbiologi Malin Lönnroth Kalatalouden keskusliitosta, WWF:n ohjelmajohtaja ja Kalakumous-hankkeessa mukana oleva Sampsa Vilhunen, Benjamin Skwarek Helsingin nuorisoneuvostosta, Svenska kulturfondenin toimitusjohtaja Sören Lillkung, Marjukka Mikkola Uudenmaan Martoista, erityisasiantuntija Elina Ovaskainen Maa- ja metsätalousministeriöstä, Hufvudstadsbladetin toimittaja Jonas von Wendt, Finlandia-talon keittiöpäällikkö Mika Jokela sekä ruoan ja koulutuksen asiantuntija Viivi Maskulin.

Kauppatorille ankkuroituvat markkinaviikoksi kalastusalusten lisäksi myös perinnepurjelaivat Albanus, Olga, Vivan ja Valborg.

Stadin Silakkamarkkinoita on juhlittu Helsingissä vuodesta 1743. Nykyään silakkamarkkinoita vietetään myös Itämeren suojelun merkeissä. Helsingin kaupunki on mukana Itämerihaasteessa, joka on avoin kansainvälinen toimijaverkosto Itämeren ja lähivesien suojelemiseksi.