Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laakson terveysasema purettiin: jäljellä enää "betoniperunoita" – alueen liikenneruuhkiin luvassa pian helpotusta

Laakson entisen terveysasemarakennuksen purkutyöt ovat edenneet pisteeseen, jossa suurikokoisesta rakennuksesta ovat jäljellä enää betonijätekasat.

Betoni murskataan paikan päällä "perunankokoiseksi murskaksi", kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Murskaa pois kuljettavat rekat ajavat Lääkärinkatua pitkin arviolta syys-lokakuussa. Rekat liikkuvat arkipäivinä kello 7–18 välisenä aikana.

Nordenskiöldinkadulla ruuhkaa aiheuttaneet liikennejärjestelyt palaavat normaaliksi lokakuun aikana, kun putkilinjojen rakennustyömaa valmistuu.

Poliisi varoittaa ruuhkista Nordenskiöldinkadulla – tässä syy

Laakson sairaala-alueelle rakennetaan työmaatie Laaksonkentälle. Uuden työmaatien ansiosta kuorma-autojen ja rekkojen ei tarvitse ajaa kapeiden asuinkatujen kautta. Kaupungin mukaan uusi työmaatie parantaa turvallisuutta ja vähentää liikennettä ja mahdollisia ruuhkia Töölössä. Terveysaseman purkutyömaan betonimursketta käytetään myös työmaatien rakentamisessa.

Auroran sairaalan maamerkki puretaan pian – näin Laakson jättityömaa muuttaa koko aluetta

Historiallinen urheilukenttä poistuu käytöstä Helsingissä

Helsingin kaupunki ja Hus uudistavat Laakson sairaala-alueen. Alueelle rakennetaan tilat Husin ja Helsingin kaupungin psykiatriselle sairaalahoidolle, Husin vaativalle neurologiselle kuntoutukselle ja puolelle Helsingin sairaalan osastoista. Kolme säilyvää sairaalarakennusta peruskorjataan. Rakennushanke ajoittuu tämänhetkisen aikataulun mukaan vuosille 2022–2030. Hankkeen toteuttaa Laakson yhteissairaalan allianssi.

Helsingissä puretaan 4 kerrostaloa uuden sairaalan tieltä – valmistuneet 1989