Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kalasatamaan avatusta ravintolasta roihahti vegaaniraivo – yrittäjä reagoi välittömästi: "Kaikki alkoi siitä, kun..."

Sompasaaren Aallonhalkojalle avattiin tiistaina aasialainen Xoxo-ravintola, joka keskittyy japanilaiseen ja kaakkoisaasialaiseen ruokaan. Sushin lisäksi tarjolla on muun muassa lohitatakia, höyrytettyjä gyoza-nyyttejä ja rapeaksi paistettua kanatonkatsu-leikettä.

Asiakkaiden yllätykseksi listalla oli avajaispäivänä vain yksi kasvisruoka: alkupalalistan wokatut edamame-pavut. Listan liha- ja kalapainotuksesta nousi sosiaalisessa mediassa välittömästi kohu.

Asiasta käytiin kärkästä ja paikoin raivoisaakin keskustelua paitsi anonyymissä Jodel-palvelussa myös Kalasataman asukkaiden Facebook-ryhmässä. Vegaanisten annosten puutetta pidettiin laajemminkin koko alueen ongelmana.

–  Kaikki alkoi siitä, kun eilen huomasimme, että päivän aikana ravintolalle oli tullut paljon uusia seuraajia Instagramissa. Rupesimme jossain vaiheessa iltaa ottamaan asiasta selvää ja huomasimme, että Jodelissa ja Facebookissa on tullut paljon palautteita meidän kasvisannosten suppeudesta. Tämä ei ollut tarkoituksellista, sillä olemme tietoisia kasvisruokavalion suosiosta varsinkin tällä meidän alueella, Xoxo-ravintolan yrittäjä Juha Kohvakka sanoo Helsingin Uutisille.

Kohvakka reagoi palautteeseen aikailematta. Hän lisäsi ruokalistalle uusia kasvisannoksia jo keskiviikkona iltapäivällä. Alkupalalistalle tuli kasvistäytteiset gyozanyytit sekä sieniannos. Pääruokiin lisättiin muun muassa kesäkurpitsasta ja bataatista valmistettua kasvissushia.

Alunperin kasvisannosten määrää oli tarkoitus lisätä vasta myöhemmin.

– Koko ajan on ollut mielessä, että kasvisannoksia tulee paljon. Ensimmäisinä päivinä meidän oli tarkoitus mennä niin pienellä menulla kuin mahdollista. Halusimme tarkistaa, että kaikki laitteet ja systeemit toimivat. Meillä oli vain kolme työntekijää, Kohvakka sanoo.

Hän kertoo, että avajaispäivänäkin oli tarjolla osterivinokassienistä tehty kasvisannos, vaikka sitä ei oltu kirjoitettu verkkosivuilla olleeseen ruokalistaan.

–  Siitä tuli asiakkailta hyvää palautetta, ja otimme annoksen heti listalle.

Mihin suuntaan ravintolaa kehitetään?

– Tuomme lisää aasialaisia makuja. Meillä on myös vaihtuvat sushilajitelmat, joissa huomioidaan sesongin tuotteet.

Ovatko kasvisannokset vegaanisia?

– Kasvisannokset ovat pääosin vegaanisia ja gluteenittomia.

Xoxo on auki alussa vain iltaisin.

– Tulemme avaamaan ravintolamme myös lounasaikaan heti kun saamme lisää henkilökuntaa, Kohvakka lupaa.