Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutiset tavoittaa nyt jo 406 000 lukijaa viikossa – määrä kasvoi 9,7 prosenttia

Helsingin Uutiset tavoittaa nyt 406 000 lukijaa joka viikko, ilmenee tuoreesta Kansallisesta Mediatutkimuksesta (KMT 2022).

Nousua edellisvuoteen on 9,7 prosenttia. Merkittävää on erityisesti painetun lehden lukijamäärän nousu: 7,1 prosenttia, jossa Helsingin Uutiset ui selvästi mediakentän yleistä trendiä vastaan. Helsingin Uutisten painettu lehti tavoittaa 90 000 lukijaa.

Myös digipuolella Helsingin Uutiset saavutti hienoa kasvua: verkossa HU on kasvanut 10,7 prosenttia ja tavoittaa nyt 332 000 lukijaa joka viikko.

Helsingin Uutiset on maan suurin kaupunkilehti ja myös Mediatalo Keskisuomalaisen lehdistä kokonaistavoittavuudeltaan suurin media.

– Kolmen vuoden määrätietoinen työ helsinkiläisten uutisten ja puheenaiheiden parissa tuottaa tulosta. Haluamme olla aidosti helsinkiläinen uutismedia: paikallinen sisältö kiinnostaa ja sille on Helsingissä kysyntää, päätoimittaja Karri Kannala näkee.

Helsingin Uutiset jaetaan koteihin ja noutopisteisiin kaksi kertaa viikossa. Lehti ilmestyy viitenä aluepainoksena: keskinen, kaakko, itä, länsi ja koillinen. Verkossa sisältötarjonta on vielä selvästi paperilehteä runsaampaa.

– Lukija voi valita itselleen mieluisan tavan kuluttaa sisältöjämme: paperilehti, verkkopalvelu, mobiilisovellus sekä näköislehti ovat kaikki maksutta tarjolla.

Helsingin Uutiset on osa Mediatalo Keskisuomalaista. KMT 2022: mukaan Mediatalo Keskisuomalaisen painetut lehdet tavoittavat viikkotasolla 50 prosenttia 15 vuotta täyttäneistä suomalaisista. Painettujen ja digitaalisten lehtien kokonaistavoittavuus on viikossa yhteensä 2,2 miljoonaa.

Mediatalo Keskisuomalaisen kaupunkilehtien lukijamäärien kehitys pääkaupunkiseudun kilpaillussa markkinassa on ollut vahvaa.