Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valotaidetapahtuma tuo ihmeteltävää Ala-Malmin kortteleihin – Kuusi teosta nähtävillä viikonlopun aikana

Valotaidefestivaali Reflector tuo valo-, ääni- ja videotaidetta viikonloppuna Ala-Malmille.

Kävelyetäisyydellä toisistaan on kuusi teosta. Teokset ovat esillä perjantantaista sunnuntaihin (23.–25.9.) kello 19–23. Kaikkien teosten äärelle on vapaa pääsy.

Teokset kartalla näet täältä.

Junaradan varressa Granlundin pääkonttorilla oleva Loimu-teos koostuu kupariputkesta ja venttiileistä, joilla säädetään hehkulamppujen kirkkautta. Teos syntyy vuorovaikutuksesta: katsojat pääsevät itse säätämään venttiilejä. Yhteistyötä tekemällä he voivat pimentää kaupungin tai saada sen loistamaan täydellä kirkkaudella.

In Visibilis III -teossarja pohtii viivojen, valon, pintojen heijastusten ja jälkikuvien havaintokokemuksen kautta monimutkaista suhdettamme näkyvään ja näkymättömään maailmaan, jossa elämme.

Ala-Malmin torilla Kauppakeskus Novan edessä on taideteos Hyperorganism, jossa alati kasvavien ja kehittyvien visuaalisten elementtien vyörytys synnyttää uusia kuvioita ja muotoja.

Malmitalossa on nähtävillä videoteos Give a Little Bit on karaokevideo, joka kutsuu katsojan mukaan uramessuille.

Malmi Maps on yhteisöllinen visuaalisen taiteen projekti, jonka toteuttaisessa ovat olleet mukana Malmin peruskoulun sekä Hietakummun ala-asteen koulun 5.-luokkalaisia. Projektiin osallistui yhteensä 64 oppilasta, jotka loivat valitsemillaan tekniikoilla teoksensa projisoitavaksi Malmin postitalon julkisivuun.

Ala-Malmin puistosta löytyy Ljuslunga II on osa valoveistosten sarjaa, jossa tarkastellaan hengitystä ilmiönä eri näkökulmista.

Ljuslunga II on eräänlainen keinotekoinen hengittävä organismi, jonka sisältä hehkuva valo suodattuu kuivatun levän läpi.