Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Väliaikaiset apuvälinepalvelut aloittivat kahdessa paikassa

Helsingissä kokeillaan sairaalan apuvälinepalveluille väliaikaisia pop-up-tyylisiä palvelupisteitä.

Ainoa vakituinen apuvälinepiste on nykyisin Konalassa ja Helsingin Uutisiin on tullut yhteydenottoja, että muun muassa matka Konalaan koetaan hankalaksi kauempaa kaupungista.

Vliaikaisia palvelupisteitä kokeillaan nyt Kontulan sekä Kustaankartanon seniorikeskuksissa. Niissä henkilökunta ottaa vastaan palautuksia, tekee pieniä apuvälineiden huoltotöitä sekä tarjoaa neuvontaa.

Väliaikaiset palvelupisteet sijaitsevat Kontulan seniorikeskuksen aulassa (joka tiistai kello 9.30-11.30) sekä Kustaankartanon seniorikeskuksen ravintolan aulassa (joka tiistai kello 13-15). Asiakkaita palvellaan saapumisjärjestyksessä.

Pisteissä otetaan vastaan loppuvuoden ajan käytöstä palautuvia Helsingin kaupungilta lainattuja apuvälineitä, kuten rollaattoreja, kyynärsauvoja, wc-korottajia ja pyörätuoleja.

Palvelupisteellä työntekijät suorittavat myös akuutteja huoltotöitä apuvälinepalveluista lainatuille apuvälineille. Palvelupisteessä voi vaihdattaa kyynärsauvojen kumitulpat, asennuttaa sauvoihin jääpiikit sekä esimerkiksi huollattaa rollaattorien ja peruspyörätuolien jarrut.

Työntekijät tarjoavat lisäksi asiantuntevaa neuvontaa niin apuväline- kuin sosiaali- ja terveystoimialan palveluista.

– Asiakkailta on tullut paljon hyvää palautetta. He kiittelevät, että olemme tulleet lähemmäksi, kertoo väliaikaisessa palvelupisteessä työskentelevä apuvälineteknikko Tiia Havulehto tiedotteessa.

Väliaikaisten palvelupisteiden lisäksi apuvälinepalvelut Konalassa (Ruosilantie 18) palvelee ja ottaa palautuksia vastaan normaalisti.