Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muistitko asioida verokarhun kanssa? – Jos et, joulun alla sinua odottaa ikävä yllätys

Verohallinto arvioi, että noin 965 000 suomalaisella ylittyy verokortin tuloraja, jos he saavat loppuvuonna palkkatuloja samaa tahtia kuin tammi-elokuussa. Jos tuloraja ylittyy, joulukuun palkkaa verotetaan korkeammalla lisäprosentilla.

Verottaja muistuttaa asiasta tiedotteessaan.

Verohallinto kehottaa palkansaajia tarkistamaan verokortin tulorajan nyt, ja tekemään loppuvuodelle uuden verokortin todellisten tulojen mukaan, jos tuloraja näyttää olevan liian matala tai korkea. Uusi verokortti kannattaa tehdä Omavero-palvelussa.

Lue lisää: Kolmen miljoonan euron lisävero uhkaa suomalaisia.

Ylitarkastaja Päivi Ylitalo Verohallinnosta muistuttaa, että tulorajaa nostamalla voi välttyä siltä, että joulukuun tuloja verotetaan lisäprosentilla, joka on selvästi perusveroprosenttia kireämpi.

− Kun muutokset verokortin tulorajaan tekee nyt, loppuvuoden tuloja verotetaan mahdollisesti korkeammalla prosentilla usean kuukauden aikana eikä muutos yksittäisen kuukauden tuloihin ole niin jyrkkä. Jos tuloraja on toisaalta ollut liian korkea, loppuvuodesta veroja tarvitsee maksaa vähemmän, Ylitalo sanoo.

Oma tuloraja kannattaa tarkistaa, vaikka tänä vuonna olisi jo tehnyt uuden verokortin

Ylitalo muistuttaa, että tuloraja kannattaa tarkistaa, vaikka olisikin jo muuttanut veroprosenttiaan tänä vuonna.

− Noin 44 prosenttia niistä asiakkaista, joilla tuloraja uhkaa ylittyä, on jo tehnyt ainakin yhden uuden verokortin tänä vuonna. Erityisesti jos tuloja saa monesta paikasta tai ne vaihtelevat voimakkaasti, kannattaa tulorajaansa seurata pitkin vuotta.