Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raidejokerin työmaalla sekä jo valmistuneilla osuuksilla ilkivaltaa – voi pahimmillaan vaikuttaa jopa käyttöönoton aikatauluun

Raidejokeri eli Keilaniemestä Itäkeskukseen rakenteilla oleva pikaraitiotie on kohdannut ilkivaltaa. Raidejokerihanke kertoi asiasta Twitter-tilillään maanantaina.

– Harmiksemme joudumme ilmoittamaan, että työmaillamme ja jo luovutetuilla osuuksilla Helsingissä on tehty ilkivaltaa. Nämä teot kantavat pitkää perintöä, sillä jo valmiita pintoja joudutaan avaamaan, jotta vahingot saadaan korjattua, projektista twiitattiin.

– Ilkivaltaa on ollut. Se on kohdistunut melko laajalle alueelle ja kohdistunut sähkökaapeleiden katkomiseen. Kyseessä on ollut hyvin lyhyitä johdon pätkiä, eli meidän näkökulmasta kyse on ollut lähinnä ilkivallasta kuparivarkauden sijaan, avaa tilannetta Helsingin Uutisille tilaajan projektijohtaja Juha Saarikoski Helsingin Kaupunkiliikenteestä.

– Sähkökaapeleita joudutaan kuitenkin siis uusimaan ja korjaavaa työtä tulee paljon suhteessa ilkivaltaan. Korjaukset aiheuttavat myös aikatauluhaasteita käyttöönotolle, jatkaa Saarikoski.

Raidejokerin liikennöinnin on tarkoitus alkaa alkuvuodesta 2024.

Tarkempaa kustannusarviota korjaustöistä ei toistaiseksi ole. Ilkivaltaa on Saarikosken esiintynyt erityisesti parin edellisen viikon aikana.

Tihutöistä on ilmoitettu poliisille.

"Onhan tämä aikamoinen moka" – Raidejokerin pysäkiltä puretaan pois uutta betonia, asukkaita suututtaa työmaan pitkittyminen

Näin raidejokerin testiajot etenevät idästä länteen – varikon portit avautuvat marraskuussa