Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Roihuvuoren Kirsikkapuiston kunnostus valmistui – uusi lampi ja entistä japanilaishenkisempi ilme

Roihuvuoressa vietetään peruskorjatun Kirsikkapuiston avajaisia Puun päivänä tiistaina 27. syyskuuta kello 16–19. Samalla Helsingin kaupunki istuttaa puistoon rusokirsikan, joka on omistettu vuonna 2022 syntyneille ja syntyville lapsille.

Valmistuneessa korjauksessa tunnettu puisto on saanut edustavan, japanilaisvaikutteisen ilmeen ja entistä paremmat puitteet tapahtumien järjestämiseen. Tapahtumakenttä on muotoiltu uudelleen, ja kentällä on tapahtumasähköpisteet.

Puiston kaakkoisosan vesiuoma on laajennettu siten, että puistoon syntyi kaunis lampimainen vesipinta istutuksineen. Padotuksen myötä myös mereen laskevan veden laatu paranee, ja muutoksilla vältetään lisäksi vesien tulviminen Abraham Wetterin tielle.

Uusilla istutuksilla on vahvistettu puiston japanilaista tunnelmaa.

Vesistön lähelle on istutettu yhteensä 90 kappaletta erilajisia kirsikkapuita ja japaninjalopähkinöitä. Lammen ympäristön iiristarhaan on istutettu 2 800 kappaletta erilaisia iiriksiä. Lisäksi 70 000 sipulikukkaa ilahduttavat kirsikoiden kukkiessa.

Japanilaistunnelmaa puistoon tuovat myös uusi portti sisäänkäyntiaukiolla, puusillat, rannan uusi oleskelulaituri ja piknikpöydät. Kunnostus maksoi reilut kaksi miljoonaa euroa.

Apulaispormestari Daniel Sazonov istuttaa avajaisten yhteydessä puun tänä vuonna syntyneiden ja syntyvien lasten kunniaksi ja lausuu avajaissanat. Perinne lapsille istutettavasta puusta alkoi viime vuonna, jolloin Kalasatamanpuistoon istutettiin vaahtera vuoden 2021 lapsille.

Vuoden 2022 lapset saavat rusokirsikan, jonka lajike on Rancho. Puun kastelun hoitavat roihuvuorelaiset lapset.

Avajaisissa on japanilaista ohjelmaa, kuten butoh-tanssiesitys sekä ikebana eli kukkien esittelytaidetta. Lisäksi kendo-seura esittelee japanilaista miekkailua bambumiekoin.

Tilaisuudessa on myös pientä japanilaishenkistä tarjoilua 400 ensimmäiselle.

Opastetut kierrokset järjestetään kello 16.45 ja 17.15.

Avajaiset järjestetään yhdessä Roihuvuori-seuran kanssa. Puisto sijaitsee Roihuvuoren vesitornin alapuolella, Sahaajankadun ja Abraham Wetterin tien kulmauksessa.