Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksi Suomen parasta lounasravintolaa löytyy nyt Helsingistä ja vieläpä samalta alueelta – yli 57 000 äänesti

Suomen lounasravintoloiden ykkönen löytyi ensi kertaa Helsingistä. Avoimessa verkkoäänestyksessä 57 297 suomalaista antoi äänensä omalle suosikilleen.

Kisan voitti Kalasatamassa toimiva ravintola Satama Bar & Bistro. Toiseksi ylsi niin ikään saman alueen ravintola, joka sijaitsee vain vajaan puolen kilometrin päässä: Factory Kalasatama Trooli.

Helsinkiläiset ravintolat eivät aiempina vuosina ole yltäneet kymmenen parhaan joukkoon äänestyksessä.

Kolmanneksi kiri kouvolalainen ravintola Mimosan Aito.

Suomen Paras Lounas -kilpailun järjesti työsuhde-etuja tarjoava Edenred 1.9.–25.9.2022.

Paikkakunnista parhaiten menestyi Helsinki, josta 11 ravintolaa äänestettiin 50 parhaan joukkoon.

Kymmenen kärjessä oli kaksi ravintolaa Helsingistä ja ravintolat Kouvolasta, Turusta, Oulusta, Salosta, Iitistä, Espoosta, Mikkelistä ja Ilomantsista.

Kilpailun voittaneessa helsinkiläisessä ravintola Satama Bar & Bistrossa uskotaan kilpakumppaneista erottautumisen tuoneen menestystä.

– Keittiömme on pohjoisafrikkalainen. Värikäs ja kasvispainotteinen lounas erottuu kilpailijoista. Meitä ilahduttaa, että heti ensimmäisellä kerralla menestys oli näin hyvä. Kilpailun markkinoinnissa käytössä olivat ravintolan omat somekanavat, ja myös työntekijät markkinoivat kilpailua erittäin aktiivisesti asiakkailleen, ravintoloitsija Habi Saini sanoo tiedotteessa.

Factory-ketjuun kuuluvassa Troolissa kannustettiin asiakkaita äänestämään kisassa somen avulla ja muumitikkareiden voimalla. Ravintolapäällikkö Sini Halttunen sanoo uskoo menestyksen ytimen olevan kuitenkin itse lounasruoassa.

– Saamme kiitosta lounaan monipuolisuudesta. Salaattipöytä on runsas, lämminruokavaihtoehtoja on useampia ja myös jälkiruoka kuuluu hintaan. Se on monelle yllättävänkin tärkeä asia, Halttunen kertoo tiedotteessa.

Helsingin Uutiset kertoi alkusyksystä siitä, että moni lounasravintola on kustannuspaineissa pyrkinyt välttämään hintojen nostoa ja mieluummin tinkinyt esimerkiksi jälkiruoasta.

Ravintola Factoryllä on pääkaupunkiseudulla 16 lounasravintolaa. Espoon Otaniemessä sijaitseva ravintola Factory sijoittui espoolaisista ravintoloista parhaiten. Se oli kilpailun kahdeksas.