Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lentokonehallin kirppis veti tuhansia kävijöitä Malmille – Innostus yllätti järjestäjänkin: "Jatkoa suunnitellaan"

Malmin kentän lentokonehallissa eli hangaarissa sunnuntaina järjestetyssä kirpputoritapahtumassa kävi järjestäjän arvion mukaan noin 5 000 henkilöä.

Kirpputori oli avoinna aamuyhdeksästä neljään iltapäivällä.

– Kävijöiden määrä yllätti, vaikka olin kyllä ajatellut, että ihmisiä tulee, kommentoi tapahtuman järjestänyt Päivi Riihilahti-Syvänen.

Makkaratkin loppuivat kesken.

Uusi jättikirppis avautuu teollisuushalliin Vallilassa

Ennakkomerkkejä suosiosta antoi se, että yli 7 000 ihmistä ilmoitti Facebookin kautta olevansa kiinnostunut tapahtumasta.

Hangaarin 180 myyntipaikkaa myytiin loppuun jo elokuun puolella.

Myyntipaikan hinta oli 28 euroa ilman pöytää tai rekkiä.

Tapahtuman suosio kielii hänestä siitä, että perinteiselle kirpputoritapahtumalle on kysyntää.

Hän vuokrasi tilan kaupungilta.

Hangaari oli lämpimänä syyspäivänä hyvä paikka kirpputorille, mutta talvikaudella se ei toimi.

– Tilaa ei ole tehty yleisötapahtumaa ajatelleen ja pelastusteiden turvaamiseksi seitsemän metriä leveät ovet on pidettävä auki, Riihilahti-Syvänen kertoo.

Ilmojen kylmetessä paikka olisi yksinkertaisesti liian kylmä.

Riihilahti-Syvänen kertoo suunnittelevansa vastaavaa tapahtumaa keväälle.

Seuraava siirto: Malmin lentoaseman ystävät ry hakee valituslupaa KHO:sta –  "Hallinto-oikeuden päätöksissä useita epäkohtia"

Järjestäjä kertoo asiakkaiden saapuneen paikan päälle busseilla, omilla autoilla sekä pyörillä ja kävellen. Pysäköintitilaa oli saatu aidatun kentän sisäpuolelta.

Pulmia tuli hangaarin vessan reistaillessa. Hätäratkaisuna lentoasemarakennuksen wc-tilat avattiin tilapäisesti kirpputoriasiakkaiden käyttöön.

Riihilahti-Syvänen sanoo huomanneensa, että moni paikalle tullut vieraili ensimmäistä kertaa Malmin kentällä ja entisessä lentokonehallissa. Malmin lentoaseman ystävät olivat myös mukana tapahtumassa.

Pihlajistossa asuva yrittäjän mielestä hangaari kuuluisi lentokoneiden käyttöön, mutta kun koneita ei tiloissa enää ole, sopii paikka kirpputorille.

"Valittaminen sinänsä on sikatylsää, mutta en näe sille loppua", toteaa Timo Hyvönen – Malmin lentokenttää kannattava yhdistys valittaa, jos kentälle rakennetaan frisbeegolfrata

Riihilahti-Syvänen organisoi pitkään Malmin Prisman parkkihallin kirpputoreja.

Ne loppuivat kun kauppakeskusten aukioloajat laajenivat sunnuntaipäiville.

Kesäisin Riihilahti-Syväsen Päivin torikahvila on ollut tuttu näky Havis Amandan patsaan luona ja Ylä-Malmin torilla.

Malmin henki elää vahvana terminaalin ravintolassa – moni suree lentojen loppumista: "Kentällä ei ole sen jälkeen tapahtunut juuri mitään"

Suosittu ulkoilureitti sai äänestyksessä yli puoli miljoonaa euroa – Reitti säilyy vain osittain, uusi kuntoilupaikka oli tulossa ilman äänestystäkin

Kaupunki: Malmin kentältä noussut lentokone ilmaan luvattomasti – "En osaa arvailla mistä se on peräisin"

Malmin lentokentälle luvassa paljon väliaikaista toimintaa – Ensi talvena pitkä luistinrata, myöhemmin kahden Kaisaniemen kentän kokoinen aukio