Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilmiö: koronakausi toi erikoisen muutoksen lemmikkiperheisiin – Näin suomalaiset vakuuttavat nyt koiriaan

Korona-aikana lemmikkimarkkinat kuumenivat ja suomalaiskoteihin hankittiin ennätysmäärä koiria. Tämä johti koirien hintojen nousuun ja se on jatkunut edelleen.

Koirien henkivakuutusten vakuutusmäärät, jotka yleensä vastaavat suoraan koiran hankintahintaa, ovat kasvaneet viime vuosina reippaasti.

Ilmiöstä kertoo vakuutusyhtiö If tiedotteessaan.

– Henkiturvan korvaussumma on yleensä koiran hankintahinta. Korvaussummaa voidaan nostaa koiran elinaikana, kun sen vakuutusarvo nousee suoritettujen kokeiden, kilpailujen, näyttelyiden tai terveystietojen perusteella, kertoo Ifin eläinvakuutusten tuotepäällikkö ja eläinlääkäri Heidi Elomaa.

Kaksi kolmasosaa Ifin eläinvakuutusasiakkaista ottaa myös henkiturvan. Suurten henkivakuutusten – eli 2 000 euroa tai yli – osuus henkiturvista on kasvanut joka vuosi sitten 2019. Vuoteen 2020 verrattuna yli 2 000 euron henkivakuutuksia on yli kaksinkertainen määrä tänä vuonna.

– Ennen Ifissä vakuutettujen koirien keskimääräinen henkivakuutus oli lähempänä 1 000 euroa, nyt mennään jo 1 500 euron kieppeillä, kommentoi Elomaa.

Kaikkien koirarotujen hinnat ja siten henkivakuutusten vakuutusmäärät eivät ole nousseet samalla tavalla. Erityisesti perhekoirien suosio kasvoi korona-aikana, esimerkiksi kultaisennoutajille otetaan tänä vuonna keskimäärin 20 prosenttia suurempi henkivakuutus kuin vuonna 2020.

Myös esimerkiksi jackrusselinterrierin, kääpiösnautserin, labradorinnoutajan ja lapinkoiran henkivakuutuksissa näkyy yli 10 prosentin korotus.