Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilmainen kadunvarsipysäköinti loppuu Jätkäsaaressa – tämä on jatkossa parkkimaksu tunnista

Jätkäsaaressa kadunvarren yleiset asiointi- ja vieraspysäköintipaikat muuttuvat maksullisiksi.

Pysäköinnin lisäkilpien vaihtaminen aloitetaan syys-lokakuun vaihteessa vaiheittain katu kerrallaan. Alueelle ei ole tulossa muutoksen myötä lippuautomaatteja, vaan kaikki pysäköintimaksut suoritetaan mobiililaitteella.

Pysäköinnin maksullisuudella tavoitellaan katutilan tehokkaampaa käyttöä ja lyhytaikaisen pysäköinnin suosimista pitkäaikaisen auton seisottamisen sijaan.

Kaupungin keskeisenä strategisena tavoitteena on myös vähentää autolla kuljettuja kilometrejä ja edistää kestävien liikkumismuotojen valitsemista. Lisäksi tarkoituksena on saada kadunvarsipysäköinnin hinta laajentuvassa kantakaupungissa lähemmäksi yksityisiä pysäköintilaitoksia.

Pysäköinnin hinta on muutoksen jälkeen 2 euroa tunnilta. Maksullisuus on voimassa arkena kello 9–21 ja lauantaina 9–18.

"Olen ristinyt tämän Mannerheimintie kakkoseksi" – 30 km/h-paikalliskadusta tuli oikoreitti isoille valtaväylille, nyt ajelulle tulee loppu

Helsingissä mobiilimaksamisen osuus kaikista pysäköintimaksuista on tällä hetkellä 87 prosenttia. Tästä syystä Jätkäsaaren kaduille ei ole muutoksen myötä tulossa pysäköinnin lippuautomaatteja, vaan maksaminen tapahtuu ainoastaan mobiililaitteella.

Pysäköinnin maksamiseen on olemassa useampiakin eri toimijoiden mobiilisovelluksia, minkä lisäksi pysäköinti on mahdollista maksaa myös tekstiviestillä.

Vuoden 2023 aikana tarkoituksena on muuttaa myös loput Ruoholahden ja Salmisaaren alueen pysäköintipaikoista maksullisiksi.

Ratikkakuski sai harvinaiset sakot Jätkäsaaressa – kaahaamiseen kyllästynyt Joel, 33: "Olettavat että jalankulkija väistää"

Moni tie Helsingissä saa ensi kesänä uuden asfaltin – Katso listasta, onko kotikatusi mukana

Meilahden sairaalan läheltä suljetaan autokaistoja useaksi kuukaudeksi