Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lähijunien linjakartta muokattiin uusiksi matkustajien palautteen pohjalta – tältä se näyttää

Lähijunien uusi linjakartta on julkaistu. Kartta on hieman monimutkaisen näköinen, mutta se esittää hyvin lippuvyöhykkeet.

Lännen ja pohjoisen pääsuuntien ohella kartassa näkyvät kehäradan sekä kaukaisimpien Hämeenlinnan, Lahden ja Kouvolan paikallisasemat. Asemien kohdalla näkyvät myös keskeiset runkoliikenteen bussit.

Keväällä julkistettua ehdotusta on muokattu matkustajilta saadun palautteen pohjalta.

– Saimmekin yhteensä 500 kommenttia matkustajilta, HSL kiittelee tiedotteessaan.

– Vastausten perusteella korostimme junien pääteasemia ja lisäsimme Lentokenttä-tunnuksen kehäradan I- ja P-junille. Myös keskeiset vaihtoasemat saivat aiempaa suuremman nimen, joten ne erottuvat jatkossa nopeammin.

Runkobussien merkintöjä kartassa pienennettiin ehdotukseen verrattuna, jotta keskeisen informaation eli junaliikenteen voi havainnoida nopeasti.

Linjakarttaa käytetään asemilla ja lähijunissa osana matkustajainformaatiota. Junissa on yhteenä noin 800 linjakarttaa helpottamassa matkantekoa.

Kartta laadittiin yhteistyössä VR:n kanssa, joka vastaa HSL-alueen ulkopuolisesta lähijunaliikenteestä. Graafinen yhteistyökumppani projektissa oli Kuudes Kerros Oy.

Uusi kartta mahdollistaa muokkaukset tulevina vuosina lähijunaliikenteen mahdollisesti laajentuessa.