Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pia, 39, kisaa XL-mallina – kertoo nyt, miksi ei uskaltanut lähteä missikilpailuun parikymppisenä: "Moni yritti saada minua osallistumaan..."

Klaukkalalaisella Pia Lupusella, 39, on edessään jännittävät kaksi viikkoa. Keskiviikkona 28. syyskuuta käynnistyi Seiskan Miss XL -kilpailu lehden verkkosivustolla, ja Lupunen on kilpailun seitsemän finalistin joukossa. Kilpailun voittaja ratkeaa yleisöäänestyksen perusteella.

Nyt käynnistyvällä kisalla on Lupuselle aivan erityinen merkitys.

– Tämä kisa oli kova juttu silloin, kun olin parikymppinen. Olisin halunnut osallistua siihen ja moni yrittikin saada minua osallistumaan, mutta rohkeus ei riittänyt. Iän myötä rohkeutta ja itseluottamusta on tullut lisää, ja olen hyväksynyt itseni sellaisena kuin olen, Lupunen kertoo.

Nyt alkava kisa ei ole Lupusen ensimmäinen kauneuskilpailu. Hän osallistui maaliskuussa 2020 Miss Plus Size-kisaan ja eteni sen kymmenen finalistin joukkoon. Kilpailu jäi pahasti koronan jalkoihin eikä loppukilpailu, joka oli määrä järjestää Hämeenlinnan Vanajanlinnassa, toteutunut suunnitellulla tavalla.

Vaikka Lupunen ei sijoittunut tuoslloin, se poiki hänelle töitä mallina.

– En lannistunut kisatuloksesta vaan päätin, että minähän yritän vielä enemmän.

Kisan jälkeen Lupunen perusti toiminimen mallintöitä varten.

– Mallintyö on sellaista, että pitää itse olla tosi aktiivinen. Olen saanut usean mallikeikan kautta uusia keikkoja. Mallitoimiston kautta ei ole tullut ainuttakaan.

Mikä sitten on saanut perheyrityksessä työskentelevän uusperheen äidin innostumaan kauneuskilpailuista?

– Olen aina kantanut itseni ulkoisesti ylpeydellä, mutta sisällä on ollut pientä epävarmuutta. Kun se katosi ajattelin, että nyt on mun vuoro loistaa, Pia Lupunen kertoi Nurmijärven Uutisten haastattelussa ennen ensimmäistä kilpailuaan.

Hän kertoi tuolloin haluavansa myös olla esimerkkinä muille, ja hänen tsemppiviestinsä ovat runsaan kahden vuoden jälkeen ennallaan.

– Sinun pitää luottaa itseesi juuri sellaisena kuin olet. Kun saat rauhan itsesi kanssa, sinun on paljon parempi olla. Tämä saattaa kuulostaa kliseeltä, mutta niin se vain on, Lupunen kannustaa.

– Ja uskalla olla rohkea. Unelmia pitää olla! hän jatkaa.

Lupunen kokee kauneuskilpailujen vievän ihmistä eteenpäin. Ne opettavat esiintymään kameran edessä ja kantamaan itseään.

– Kyse ei ole vain ulkoisesta olemuksesta vaan sitä mitä olet ja mitä haluat olla vaikkapa esimerkkinä muille ihmisille.

Moni nuori haaveilee tänä päivänä julkisuudesta ja mallin urasta. Mitä sanottavaa Pia Lupusella on heille?

– Nuoremmilla alalle pyrkivillä pitää olla luottohenkilöt, joihin voi luottaa kun yhteydenottoja alkaa tulla. Alalla on myös väärinkäyttäjiä, Lupunen neuvoo.

– Ja jos somessa haluaa tehdä työtä, pitää olla todella varovainen, hän muistuttaa.

Lupunen on työskennellyt 18 vuotta perheen kodinkonealan yrityksessä Sipoossa. Tilanne on nyt muuttumassa.

– Kun isä tuli viime keväänä eläkeikään, päätimme lopettaa yrityksen. Samaan perheeseen ei mahdu kahta yrittäjää, ja miehenikin on yrittäjä, Lupunen kertoo.

Perheyritykselle löytyi kuitenkin jatkaja ja liiketoiminta myytiin. Viimeiset kuukaudet Lupunen on toiminut uuden yrittäjän tukena. Työrupeama päättyy kuluvaan viikkoon.

– Haluan lähteä etsimään uusia haasteita elämääni, ja se hetki on nyt!