Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hiihtäminen sisähallissa alkaa Helsingissä maanantaina, energiansäästötalkoista huolimatta – näin kaupunki perustelee

Helsingissä pääsee taas hiihtämään huomattavan aikaisessa vaiheessa syksyä, kun Kivikon hiihtohalli (Savikiekontie 4) avaa ovensa maanantaina 3. lokakuuta kello 7. Halli on avoinna helmikuun alkuun.

Kaupunki kertoo tekevänsä sähkön ja energian hintojen nopean kasvun vuoksi konkreettisia energiansäästötekoja.

Kivikon hiihtohalli avataan kuitenkin nyt, sillä hallissa on esimerkiksi vuokralaisten kanssa tehtyjä ja voimassa olevia yhteistyösopimuksia, perustelee kaupunki tiedotteessa.

Hiihtohalliin viime kaudella myydyt sarjakortit ovat yhä voimassa ja hallin latulumet on säilötty rakennukseen jo viime keväänä ennen energianhintojen rajua kasvua.

Osana Helsingin kaupungin energiansäästötoimenpiteitä Kivikon hiihtohallia ei kuitenkaan todennäköisesti avata enää vuoden 2023 syksyllä.

Tällä hiihtokaudella ostetut Kivikon hallin sarjakortit ovatkin voimassa 5. helmikuuta 2023 saakka, jolloin halli suljetaan.

Hiihtohalliin on vaihdettu lumi ja hallissa hiihdetään muun muassa led-valaisemien loisteessa. Latua on kahdessa kerroksessa nousuineen ja laskuineen yhteensä reilu kilometri, eli peruskierros on 850 metriä ja lisälenkki 200 metriä. Latujen leveys on 6–8 metriä, ja ne soveltuvat sekä perinteiselle ja vapaalle tyylille. Sisäänpääsymaksuun sisältyy saunominen. Pukukoppitiloihin kannattaa varata mukaan euron kolikkopantti pukukaappia varten.

Aulakahvila on avoinna päivittäin kello 7–20. Kivikon hallissa on mahdollisuus myös suksien säilytykseen. Lisäksi hiihtohallin aukioloaikoina tarjolla on myös muun muassa suksivuokrausta ja erilaisia suksien huoltopalveluita.