Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen parhaaksi valittu burger-ravintola JJ's BBQ avataan Helsinkiin – "Suosituin annos on varmasti..."

Burgeriguru Akseli Herlevi yhdistää voimansa palkitun JJ’s BBQ -ravintolan kanssa.

Ylivoimaisesti Suomen parhaiksi äänestetyt hampurilaiset saapuvat tämän viikon torstaina Helsinkiin. Burgerimiehenä televisiosta tunnettu Akseli Herlevi ja salolainen barbecue-mestari Jari-Jukka Kallunki avaavat Sturenkatu 21:n Naughty LAB:issa pop up -ravintolan.

Naughtyn kotisivujen mukaan JJ’s BBQ on aito barbecueravintola, jollaista ei ole aikaisemmin Suomessa nähty. Se tarjoaa yön aikana savustettuja lihaherkkuja asiaankuuluvine lisukkeineen. Kaikki pop upin lihat tulevatkin suoraan JJ’s BBQ:n ravintolasta Salosta. Siellä sijaitsee ravintolan tärkein työkalu: Suomen suurin smoker.

– Jaamme Jari-Jukan kanssa saman intohimon hyvään ja rehtiin ruokaan. Meillä molemmilla on osaamista, joka on toisillemme hyödyllistä ja uskoaksemme niin se on myös asiakkaalle elämyksellistä, Herlevi sanoo.

JJ’s BBQ ja Naughty Brgr -ravintolat nousivat sijoille 1. ja 2. Burger Lovers Finland -yhteisön äänestyksessä, johon otti osaa 26 000 Facebook-ryhmän jäsentä

Onko tämä yhteistyö huomionosoitus Burger Lovers -äänestyksen ykköseltä kakkoselle vai kakkoselta ykköselle?

– Minulla riittää kyllä nöyryyttä osoittaa huomiota JJ’s:n saamalle hienolle tunnustukselle, Herlevi sanoo ja suitsuttaa:

– JJ:n savustettu brisketti eli häränrinta on niin hyvää, että siihen jääpi koukkuun. Uskon, että siitä tulee suosituin tuote.

Jaamme Jari-Jukan kanssa saman intohimon hyvään ja rehtiin ruokaan.

Johon Kallunki täsmentää:

– Suosituin annos on varmasti lihaplatter, johon valitaan 14 tuntia tammella savustettu Black Angus Brisket ja Mac & Cheese.

Kallungin mukaan ravintola toimii aluksi pop up -periaatteella vuoden loppuun.

– Sen jälkeen yhteistyötä laajennetaan.

Akseli Herlevin mukaan tarkoituksena on rakentaa skaalattavaa konseptia, jotta he voivat yhdessä avata ravintoloita jatkossa muuallekin.

Onnistuuko BBQ-ravintolan perustaminen Helsingin ydinkeskustaan, jos tarkoituksena on savustaa lihaa takapihan parkkipaikalla?

– Keskusta ei ole poissuljettu, mutta sijainnin täytyy olla savun vuoksi sivummalla asuinrakennuksista, Kallunki kertoo.

Yksi vaihtoehto on toimia samalla tavalla kuin nytkin, eli savustaa liha Salossa. Kallungin mukaan laatu ei kärsi kuljetuksessa.

– Liha pikajäähdytetään. Tarvittaessa sitä voi myös pakastaa.

Barbecue-pariskunta Jari-Jukka ja Mari Kallungin BBQ-liiketoiminta alkoi jo 2016. He avasivat oman ravintolansa 2019. Se toimii Nokia-rakennemuutoksen runtelemalla teollisuusalueella Salossa. Maiseman yleisilme on kuin Helsingin Herttoniemen teollisella puolella, mutta sinne tullaan legendan mukaan jopa Pohjois-Suomesta asti, ja ovella voi olla jonoa, koska pöytävarauksia ei oteta. Paikka on auki vain torstaista sunnuntaihin. Sen sydän ja ylpeys on terassin savustamo, smokery.

Herlevi oli Suomen ensimmäinen Top Chef -kisan voittaja 2011. Hän avasi ensimmäisen Naughty Brgr:n Lönnrotinkatu 13:ssa vuonna 2015. Helsingin Uutisten lukijat valitsivat Naughty Brgr:n kaupungin parhaaksi vuonna 2020.

Kun ravintolasivusto Toptaste kysyi vuosi sitten Suomen parasta hampurilaisravintolaa, Naughty Brgr oli ykkönen ja JJ’s BBQ ei mahtunut kymmenen kärkeen.

JJ’s BBQ @ Naughty Brgr Sturenkatu 21. Auki: to 11-18, pe-la 11-20 ja su 12-18.