Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Konepajan Lidlin avajaispäivä on nyt selvillä – Alkoa ei tulekaan

Helsingin seuraava Lidl aukeaa Vallilan Konepajalle torstaina 3. marraskuuta kello 7.

Lidl muuttaa uuteen sijaintiin Itä-Pasilasta, jossa myymälä sulkee ovensa 1. marraskuuta.

– Sama tuttu henkilökuntamme odottaa Pasilassa asioineita uusissa puitteissa ja uudessa osoitteessa, myymäläpäällikkö Sanna Viitanen kertoo tiedotteessa.

Alkoa Konepajalle ei tule, vaikka asia on ollut pitkään suunnitelmissa.

– .Emme tällä hetkellä etsi aktiivisesti tiloja Vallilasta, joten myymälän avaaminen alueelle on epätodennäköistä lähitulevaisuudessa. Tällä hetkellä keskitämme uusien myymälöiden avaamisen alueille, joissa on pidempi matka lähimpään Alkon myymälään, palvelujohtaja Tatu Vanninen sanoo.

Lidlin avajaisia on odotettu Konepajalla pitkään. Alkuperäisen suunnitelman mukaan sen piti olla valmis jo kesällä 2021. 1900-luvun alussa valmistuneen konepajarakennuksen muuttaminen myymäläkäyttöön on vienyt kuitenkin odotettua enemmän aikaa.

Konepajan rakennusten remontit on tehty yhteistyössä Museoviraston kanssa. Lidlistä kerrotaan, että kohde toteutetaan vanhaa rakennusta kunnioittaen ja esimerkiksi myymälän lattia on laatan sijasta betonia.

– Historiallisesta miljööstä huolimatta avaamme modernin myymälän, jossa palvelut ovat tätä päivää. Vallilan myymälään tulee asiakkaidemme käyttöön esimerkiksi pakettiautomaatti sekä itsepalvelukassat, joita Pasilan myymälässä ei vielä ollut, Viitanen sanoo.

Lidlin sisäänkäynnit ovat Bruno Granholmin kujalla ja Konepajanraitilla. Pysäköinti on järjestetty Teollisuuskadun suuntaisen sähköjunahallin parkkihalliin.

Kokoa Vallilan myymälällä on 1100 neliömetriä. Se on on noin 50 neliötä enemmän kuin Pasilassa. Aukioloajat Vallilassa tulevat olemaan myös nykyistä laajemmat: arkisin 7–22, lauantaisin 8–21 ja sunnuntaisin 10–21.

Lidlin naapurissa toimivat tällä hetkellä muun muassa Vallilan Kansallisteatteri ja Bille Beino -padelhalli. Wihuri Metro-tukku aukeaa Lidlin viereen ensi vuoden loppuun mennessä.

2010-luvulla Lidlin nykyisissä tiloissa on ollut muun muassa ravintola, kirpputori ja media-alan yrityksiä.

VR myi arkkitehti Bruno Granholmin suunnittelemat tehdashallit vuonna 2018 The Train Factory Oy:lle, jonka perustajiin kuului muun muassa entinen Yhdysvaltain suurlähettiläs Bruce Oreck.

Juttua muokattu 29.9. klo 13.00. Lisätty Alkon Tatu Vannisen kommentit.