Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kallion rantaravintolalla oli vaisu kesä – mitä suositun paikan imagolle tapahtui?

Päiväravintolaa ja yökerhoa pyörittävät omilla vahvuuksillaan eri ravintoloitsijat.

Tokoinrannassa Kalliossa sijaitseva Piritta-kahvila on ihmetyttänyt hiljaisuudellaan koko kesän. Paikan ovet ovat olleet päivisin auki, mutta väkeä sisällä tai terassilla on ollut harvakseltaan.

Joitakin ovat hämmästyttäneet nurmikolle levitetyt ja osin ravintolan taakse pinotut paksut patjat.

Lisäksi tieto siitä, että Piritta toimii yökerhona, on saattanut hämmentää ennen niin suositun päiväkahvilan asiakkaita.

Keskelle koronapandemiaa avatun yökerhon nimi on Kafé Koma. Sen yrittäjä Alex Ghorbani kertoo, että päivisin kahvila on vuokrattu ruokaravintolalle.

– Se menee puhtaasti niin, että meidän yrittäjäosaamisemme on yökerhotekemisessä, joten päätimme keskittyä siihen.

– Yökerholla on riittänyt asiakkaita ja toiminta menee eteenpäin. Koetamme järjestää erilaisia tapahtumia, joista asiakkaat ovat kiinnostuneita. Keskustelemme paljon asiakkaiden kanssa, kuuntelemme heitä ja kehitämme toimintaa heidän toiveidensa suuntaan.

Tällä hetkellä Koma on profiloinut perjantai-illat nuoremmalle asiakaskunnalle, kun taas lauantai-iltoja suunnataan hieman vanhemmille bailaajille.

Yökerhon ohella Koma järjestää elokuvailtoja sekä Wine and paint -tapahtumia.

– Ne patjat olivat elokuvailtoihin tarkoitettuja lisäpaikkoja, joilla voi katsoa mukavasti leffoja tai seurata urheilutapahtumia, Ghorbani paljastaa.

Syksyn aikana Koma järjestää tilauksesta pikkujouluja.

Päiväravintolana toimii Cafe & Bistro Piritta.

– Kesä oli todella hiljainen. Odotin paljon enemmän asiakkaita, keittiömestari ja ravintoloitsija Kimmo Tero hämmästelee – varsinkin kun Pirittalla on hänen mielestään Helsingin upein terassi.

– Osasyitä on varmaan useampia: Suomi oli täynnä tapahtumia, korona vaikutti vielä ja kesäkin alkoi myöhään, hän miettii.

Kesän päivittäisen aukiolon jälkeen syksyllä Pirittan ruokaravintolan aukiolo painottuu loppuviikkoon.

– Keskiviikosta perjantaihin olemme auki kello 15–21, lauantaisin 11–21 ja sunnuntaisin 11–16. Lauantaisin ja sunnuntaisin tarjoamme brunssia.

Pirittassa on 150 asiakaspaikkaa sisällä ja saman verran terassilla. Ravintola pyrkii olevaan helposti lähestyttävä ruokapaikka.

– Tavoitteena on rento ilmapiiri – vedetään omalla tyylillä, halutaan olla ronski ja rehellinen ruokamesta, laadukasta kahvilatuotetta unohtamatta, Tero toteaa.

 Tilojen jakaminen ruokaravintolan ja yökerhon välillä mahdollistaa ravintolarakennuksen käyttökustannusten jakamisen.

– Se pienentää taloudellista painetta. Näin voimme taata huipputuotteet kohtuuhintaan yhdellä pääkaupungin upeimmista paikoista.