Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinkiin avattiin "5,10,15" -periaatteella toimiva ravintola – "Mielestämme se on reilua"

Fredrikinkatu 51:een eli Rakennusmestarien talon hotellii Mestariin on avattu Latin Bistro&Bar -ravintola.

– Ruokalistamme perusidea on tuttu Väli- tai Etelä-Amerikan keittiöistä: esimerkiksi alkuruokana tarjoamme pinchoja, pääruoissa korostuvat laaja ja monipuolinen kasvisten käyttö sekä grilliruokien runsaus, kertoo keittiöpäällikkö Mikko Hämäläinen tiedotteessa.

Ravintolan erikoisuuksiin kuuluu muun muassa iberico-possun lihaa.

Juomalista jatkaa latinalaista teemaa. Cocktaileihin tuodaan Karibian tunnelmaa tequilalla, rommilla ja muilla ikonisilla latinalaisen maailman juomilla.

– Pyrimme myös rentouttamaan viinimaailmaa: meillä ei ole varsinaista sommelieria vaan rennommalla otteella viiniä tarjoileva ”wine guy”, ja viinivalikoimassa maistuu luonnollisesti eteläisen pallonpuoliskon aurinko, Food & Beverage Manager Noora Kärkinen sanoo.

Lounaalla asiakas saa päättää, kuinka kauan annosta odottaa.

– Lounasvieraillemme annamme aikalupauksen: lounaslistallamme on tarjolla 5, 10 tai 15 minuutin odotusajalla olevat ruokalajit. Mielestämme on reilua, että asiakkaalle annetaan selkeät vaihtoehdot aikataulun suhteen, kertoo Hämäläinen.

Viiden minuutin annokseen kuuluu salaattipöytä ja keitto. Kymmenessä minuutissa pääsee nauttimaan esimerkiksi buffettiin katetusta lasagnesta tai valkoviinissä haudutetusta kalasta. Pöytään tarjoillun flank steak -pihvin valmistus kestää 15 minuuttia.