Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tätä kisaa ei totisesti laadulla voiteta – Mistä löytyy Suomen surkein kylätie?

Jos olet kesälomamatkallasi manannut todella kehnossa kunnossa olevaa kylätietä, nyt voit ilmiantaa sen koko kansalle.

Suomen kylät ry ja Suomen tieyhdistys ry ovat julistaneet Suomen surkein kylätie -kuvakilpailun, jonka avulla etsitään karmeimpia teitä maaseudulta ja kyliltä.

– Huonokuntoisten vähäliikenteisten teiden määrä on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana noin 4 000 kilometrillä ja tällä on ollut vaikutusta monien ihmisten elämään. Tämä kehityskulku on katkaistava, vaatii Suomen tieyhdistyksen toimitusjohtaja Nina Raitanen tiedotteessa.

Raitasen mukaan nykyisillä päätöksillä ja suunnitelmilla ei tähän päästä, joten muutosta tarvitaan.

Päällystettyjen maanteiden kunto heikkenee Suomessa nopeasti, sillä esimerkiksi kallistuneen öljyn vuoksi suunniteltuja kunnostuksia on jouduttu perumaan. Yhä useampi tie muutetaan päällystetystä tiestä sorateiksi.

Huonokuntoiset tiet aiheuttavat jatkuvasti vaaratilanteita kyläteillä, joten asia halutaan nostaa valtakunnallisen kuvakilpailun kautta Suomen päättäjien tietoisuuteen.

– Me kyläkehittäjät haluamme herätellä päättäjiä, sillä yrittäjät ja elinkeinoelämä tarvitsevat toimivat tiet. Maaseudulla asuu myös veronmaksajia, jotka ansaitsevat myös kohtuullisenkuntoiset kotitiet, toteaa Suomen kylät ry:n toiminnanjohtaja Aleksi Koivisto tiedotteessa.

Suomen surkein kylätie valitaan yleisöäänestyksellä marraskuun aikana.