Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Konepajan sähköjunahallin tilalle hotelli ja toimistotilaa – tältä alue voi tulevaisuudessa näyttää, katso kilpailuehdotukset

Pasilan historiallisen Konepajan sähköjunahallin tilalle suunnitellaan hotellia ja toimistotilaa.

Kiinteistön omistaja The Train Factory Oy on järjestänyt uudisrakennuksen suunnittelusta arkkitehtuurikilpailun. Yhteistyössä Helsingin kaupungin ja Suomen arkkitehtiliitto SAFA:n kanssa järjestettyyn kansainväliseen Train Factory -kilpailuun kutsuttiin viisi arkkitehtitoimistoa.

Kilpailun tavoitteena on löytää suunnitteluratkaisu, jossa nykyistä tehokkaampi rakentaminen Konepajan ympäristöön.

Uuden rakennuksen tulee muodostaa osa Teollisuuskadun kehittyvää työpaikka- ja keskusta-aluetta ja parantaa alueen jalankulkuympäristön laatua ja yhteyksiä. Teollisuuskatua ollaan muuttamassa uudeksi keskusta-alueeksi.

Lue: Helsingin "Wall Streetille" suunnitellaan poikkeuksellista rakennusta – taustalla suomalainen miljardööri

Kilpailuehdotukset ovat nähtävillä ja niistä voi kertoa oman näkemyksensä Kerro kantasi -palvelussa 23. lokakuuta asti. Ehdotuksia on yhteensä viisi ja ne maalaavat Konepajan alueesta hyvinkin toisistaan poikkeavaa katukuvaa.

Ehdotusten esittelytekstit ovat suomeksi ja englanniksi. Varsinaiset kilpailuehdotukset on laadittu englanniksi, sillä kyseessä on kansainvälinen arkkitehtuurikilpailu.

Kyselyn kautta saadut kommentit annetaan tuomaristolle ennen voittajan valintaa lokakuun lopulla. Kilpailun ratkeamisen jälkeen alueen kaavoitus jatkuu asemakaavaehdotuksen laatimisella, jossa voittajaehdotus toimii pohjana. Kaavoituksen edistymisestä tiedotetaan erikseen alkutalvesta 2023.