Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ParkkiPate selvitti, että paperiset pysäköintiluvat ärsyttävät yhä useampia – Tekisikö tämä malli yhtiöstä vähemmän työllistetyn?

Yli 40 prosenttia suomalaisista autoilijoista ei innostu paperisista tai muovisista pysäköintiluvista, paljastaa tuore, valtakunnallinen kysely. Sen on toteuttanut yksityisen pysäköinninvalvonnan tämänhetkinen markkinajohtaja ParkkiPate.

Lähes viidesosa autoilijoista kertoo, että fyysinen pysäköintilupa ärsyttää tai joutuu usein hukkaan. Kiinteistöjen omistajat ja isännöitsijät kaipaavat digitaalisuutta pysäköintilupien hallintaan.

ParkkiPaten teettämä valtakunnallinen kuluttajakysely toteutettiin elokuussa. Sähköiseen kyselyyn vastasi 1000 suomalaista aikuista, joista 85,2 prosenttia käyttää autoa. Kyselyn toteutti tutkimusyhtiö Bilendi.

Ongelmat pysäköintilupien kanssa näkyvät myös valvontamaksutilastoissa. Viime vuonna toiseksi yleisin valvontamaksun syy liittyi siihen, että auto oli pysäköity ilman alueelle pysäköinnin oikeuttavaa tunnusta. Se oli aiheena joka viidennessä ParkkiPaten antamassa valvontamaksussa.

– Pysäköinti ilman alueella oikeuttavaa tunnusta oli viime vuonna hieman yleisempi pysäköintivirhe kuin edellisvuonna. Tietenkään kaikki virheet eivät johdu esimerkiksi pysäköintiluvan hukkumisesta, mutta osa kyllä johtuu, ParkkiPaten toimitusjohtaja Christian Metsäranta arvioi tiedotteessa.

Pysäköintiluvat näkyvät myös ParkkiPaten reklamaatiotilastoissa. Kuluvana vuonna yleisin reklamaatioiden aihe on liittynyt valvontamaksuihin, joiden syy on auton pysäköiminen ilman alueelle pysäköinnin oikeuttavaa pysäköintilupaa.

Ratkaisu asiaan löytyisi ParkkiPaten mukaan digitaalisista versioista. Lähes puolet kyselyyn vastanneista (48,5 prosenttia) on joskus käyttänyt pysäköinnissä digitaalista sovellusta.

– Kiinteistöjen omistajat ja isännöitsijät edellyttävät digitaalisuutta myös pysäköintilupien hallintaan. Lähes puolet teettämäämme kyselyyn vastanneista autoilijoista on sitä mieltä, että digitaalinen pysäköintilupa olisi kätevä ja helpottaisi arkea, Metsäranta kertoo.

ParkkiPaten tutkimuksen mukaan digitaalinen pysäköintilupa kiinnostaa autoilijoita. Yli neljäsosa kyselyyn vastanneista autoilijoista (27 prosenttia) haluaisi tutustua digitaaliseen sovellukseen, joka korvaisi paperiset pysäköintiluvat.

– Suomalaiset autoilijat haluavat nykyään hallinnoida itse omaa pysäköintioikeuttaan. On yleistä, että perheissä on useita autoja, joita vaihdetaan tiheästi, ja autot ovat myös usein huollossa. Lupien vaihtaminen autojen välillä on vaivalloista, Metsäranta kuvailee.