Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi varoittaa Elokapinan mielenosoituksesta: "Saattavat aiheuttaa merkittävää liikennehaittaa Helsingin keskustassa"

Ympäristöliike Elokapinan keskiviikkona alkavat mielenosoitukset voivat aiheuttaa merkittävää ja pitkäaikaista liikennehaittaa Helsingin keskustassa, poliisi kertoi tiistaina.

Poliisi on varautunut myös vastamielenosoituksiin.

Elokapina kertoo verkkosivuillaan osoittavansa mieltä Helsingissä 5.−14. lokakuuta. Elokapina on estänyt liikennettä aiemmin muun muassa Eduskuntatalon edessä. Mannerheimintielle Elokapina suuntaa poliisin mukaan torstaina 6. lokakuuta kello 17.

Paikka ei ole poliisin mielestä mielenosoitukselle sopiva.

– Poliisi neuvottelee mielenosoitusten järjestäjien kanssa, jotta mielenosoituksista ei aiheutuisi kohtuutonta häiriötä muille kaupunkilaisille. Poliisin tehtävänä on turvata mielenosoittajien ilmaisunvapaus sekä yleinen järjestys ja turvallisuus, kertoo ylikomisario Jarmo Heinonen tiedotteessa.

Poliisista kerrotaan, että se pyrkii aina ensisijaisesti neuvottelemaan järjestäjän kanssa tilanteen ratkaisemiseksi.

– Mikäli mielenosoitus toteutuu olennaisesti lain vastaisena, vaarantaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta tai estää liikennettä, poliisi voi puuttua tilaisuuden kulkuun, antamalla ohjeita ja määräyksiä tai viimekädessä päättämällä mielenosoituksen, tiedotteessa sanotaan.

– Mielenosoituksen keskeyttäminen ja päättäminen arvioidaan aina tilannekohtaisesti. Poliisin ohjeet ja tarvittaessa määräykset, sekä niiden toimeenpanemiseen käytettävät keinot, perustuvat tilanteen mukaiseen kokonaisarvioon.