Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Nämä 3 palaa japanilaisravintolan kokki poistaisi sushibuffeteista heti – "Kun tarjonta on tätä luokkaa..."

Jesper Björkell toteutti koronan keskellä unelmansa omasta japanilaisesta ravintolasta. Shinobi toimii Albertinkadulla ja se on tyyliltään izakaya, eli japanilainen kansankuppila.

Japanista oppinsa hakenut Björkell halusi tehdä ravintolassaan kaikkea muuta kuin sushia. Hän suhtautuu Suomessa vallalla olevaan sushibuffet-meininkiin kielteisesti.

Helsinkiläiset eivät kyllästy trendiruokaan, vaikka laatu huolestuttaa: "Vastaavat lähiöiden pizzapaikkoja" – myös 2,5 euron pullan ja kahvin tilalle tuli sushia

Mestarikokki huomauttaa Avecmediassa, että sushi on vihoviimeinen ruoka, jolle sopii tuntikausien makuutus buffetpöydässä. Ja koska suuri osa suomalaisista on tottunut syömään sushinsa näistä pöydistä, Björkell rohkenee epäillä, että oikeaa sushia ei kovin hyvin Suomessa tunneta.

Mitä sushibuffeteista ainakin saisi heivata menemään? Björkell listaa muutaman inhokkiraaka-aineensa: purkkitonnikala- ja maissimajoneesitahnat, paahtopaistinigirit ja mansikka- tai kiivinigirit.

– Sushi ei sovellu buffaan. Non-stop-konseptin ymmärrän, mutta buffetissa syntyy täysin väärä kuva sushista. Kun tarjonta on tätä luokkaa, hyvää sushia ei tunnisteta, Björkell jyrähtää.

Hän toteaa Avecin haastattelussa, että totta kai sushinkin kuuluu kehittyä, ja evoluution myötä perinteisen japanilaisen sushin rinnalle on tuotu moderneja versioita kuten california roll ja liekitys.

Koulussa lusmuillut Luckie Bao, 31, perusti Helsinkiin valtavan ravintolaimperiumin – "Sushin nousukausi päättyi jo"

Odottaisitko? Helsinkiläisen trendiravintolan jono venyi 300 päivään, sitten tapahtui käänne – HU selvitti kuinka nopeasti pöydän voi nyt saada

Kalasatamaan avatusta ravintolasta roihahti vegaaniraivo – yrittäjä reagoi välittömästi: "Kaikki alkoi siitä, kun..."

Ylistettyyn Latitude 25 -sushiravintolaan on kuukausien jono – muuttaa nyt isompiin tiloihin, ravintolajätti Nohosta pääomistaja

Thairavintola laskuttaa lautaselle jätetystä ruoasta 11,90 e – myös helsinkiläinen sushipaikka turvautuu lisämaksuun: "Arvostamme ruokaa ja ympäristöä"