Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin koululaiset jäävät edelleen ilman välipalaa – valtakunnallisen suosituksen kriteeristä huolimatta

RKP:n Nora Grotenfelt ja 26 muuta valtuutettua esittivät aloitteessaan, että kaupunki tarjoaisi maksuttoman iltapäivän välipalan niille perusopetuksen oppilaille, joiden tunnit jatkuvat lounaan jälkeen yli kolme tuntia.

Kouluruokailun suunnittelua ohjaavat valtakunnalliset ravitsemus- ja ruokailusuositukset, jotka suosittelevat tarjoamaan oppilaille ravitsevan ja maksuttoman välipalan, jos oppitunnit jatkuvat kolmea tuntia pidempään lounaan jälkeen.

Säännöllisten aterioiden merkitys oppilaiden jaksamiseen on kaupunginhallituksen mukaan Helsingissäkin tunnistettu, mutta välipalatarjoilun järjestämiseen ei ole tällä hetkellä varattu määrärahaa.

Jos maksuton välipala tarjottaisiin niille oppilaille, joiden koulupäivä jatkuu yli kolme tuntia lounaan jälkeen, lisäkustannusten arvioidaan olevan noin 4,6 miljoonaa euroa vuodessa.

Kaupunginhallituksen esityksen mukaan tässä taloudellisessa tilanteessa ei ole mahdollista laajentaa välipalatarjontaa kouluissa. Valtuusto yhtyi tähän.