Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinki korottaa uimahallien pääsymaksuja – "Pelkästään allasvesien lämmittäminen vie runsaasti energiaa"

Helsingin kaupungin uimahallien, eli Itäkeskuksen, Jakomäen, Pirkkolan ja Yrjönkadun uimahallien, pääsymaksuja korotetaan 31. lokakuuta 2022 alkaen.

Esimerkiksi aikuisten kertamaksua korotetaan 30 senttiä, lasten ja muut -hintaryhmän kertamaksua korotetaan 20 senttiä. Alle 7-vuotiaat lapset pääsevät uimapaikkoihin yhä maksutta.

– Maailmanlaajuinen pandemia ja Euroopassa vallitseva sotatilanne ovat vaikuttaneet energian ja sähkön hintojen äkilliseen ja huimaan kasvuun. Teemme liikuntapaikoissamme jo töitä energiankulutuksen vähentämiseksi, mutta pelkästään uima-allasvesien lämmittäminen vie runsaasti energiaa. Haluamme kuitenkin pitää uimapaikkojen hinnat yhä kilpailukykyisinä, joten korotukset ovat hyvin maltillisia, kertoo tiedotteessa Helsingin liikuntapaikkapäällikkö Petteri Huurre.

Kun Helsingin Uutiset kysyi alkusyksystä, miten hinnannousua liikuntapalveluissa taklataan, Huurre kertoi, että esimerkiksi allasvesien lämpötilan alentamistakin on mietitty, mutta tilojen kosteudenhallinta edellyttää ilman ja veden lämpötilojen olevan sopivassa suhteessa toisiinsa.

Koska pääsee luistelemaan ja pidetäänkö uimahalleissa kaikki saunat päällä? – "Kun tekojäätä jäädytetään +5 asteen vesisateessa, sähköä kuluu hirvittävästi"

Helsingin kaupungin uimahallien pääsymaksuja on edellisen kerran päivitetty 1.1.2020. Tuolloin pääsymaksuihin sisällytettiin pääsy kuntosaleille. Itäkeskuksen, Jakomäen ja Pirkkolan uimahallien pääsymaksulla pääsee yhä ilman lisämaksua hallien kuntosaleille. Myös Uimastadionin pääsymaksulla pääsee jatkossakin maauimalan kuntosalille.

Muun muassa Mäkelänrinteen ja Malmin uimahallia pyörittävä Urheiluhallit ei ole vielä ilmoittanut hintojen korotuksista, vaikka se on noudattanut kaupungin hallien kanssa samaa hintatasoa.

Sen sijaan kuumat saunat ovat poissa käytöstä toistaiseksi arkisin kello 6.15–16 Kalliossa, Mäkelänrinteessä, Töölössä ja Vuosaaressa. Kuumat saunat lämpiävät yhä iltaisin ja viikonloppuisin. Muut saunat ovat käytössä normaalisti.

Kontulassa, Malmilla ja Siltamäessä kaikki saunat ovat käytössä.

Maksamattomat sähkölaskut näkyvät jo nyt maksuhäiriötilastoissa – "Piikkiä voidaan odottaa ensi keväänä"

”Valvojat istuvat kopissa jalat pöydällä ja räpläävät puhelinta” – asiakas suivaantui helsinkiläisen uimahallin jatkuviin häiriöihin, näin vastaa hallipäällikkö

Hiihtäminen sisähallissa alkaa Helsingissä maanantaina, energiansäästötalkoista huolimatta – näin kaupunki perustelee

Helen ei suljekaan Salmisaaren voimalaa vuonna 2024 – tämä kysymys saa energiayhtiön kiemurtelemaan

Päästäänkö ensi talvena lainkaan rinteeseen, jos tykkilumetuksen kulut nousevat? – "Ei vaihtoehtoja oikein ole", sanoo hiihtokeskuksen johtaja