Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jätkäsaaren uudessa ravintolassa on työntekijöitä lähes jokaisesta maanosasta – "Tämä takaa autenttiset maut"

Jätkäsaareen keväällä avautunut Hotelli AX kuuluu Välimerenkadun uusiin maamerkkeihin. Hotelli herättää huomiota muun muassa taideteoksilla, jotka näkyvät myös ravintoloissa.

Burgerimies Akseli Herlevi huomasi ongelman suomalaisissa kebabravintoloissa – tältä näyttää uusi versio döneristä

Keittiöpäällikkö Filip Forsbergin mukaan sisustuksessa on pyritty värikkyyteen ja leikkisyyteen.

– Eloa tuodaan muun muassa reippailla väreillä, nuorten taiteilijoiden taidenäyttelyillä ja kattauksen käsintehdyillä posliiniastioilla. Myös taiteen tekoon on mahdollisuus, sillä esillä on tarvittavia välineitä vaikkapa akvarellimaalaukseen. Persoonallisia sisustusratkaisuja hotelliin on ideoinut muotoilija Stefan Lindfors, tiedotteessa kerrotaan.

Ravintola AX:n ruokalista on kansainvälinen.

– Makuja on haettu niin kaukomailta kuin täältä pohjoisesta. Kansainvälisyyteen pyrimme aidosti palkkaamalla keittiöön tietoisesti eri kulttuuripiireistä tulevia ammattilaisia, joilla on halu ja kyky tuoda menuun jotain omasta taustastaan. Meillä on työntekijöitä lähes joka maanosasta: esimerkiksi Portugalista, Kolumbiasta ja Australiasta. Tämä takaa autenttiset maut suomalaisten sovellusten sijaan, Forsberg kertoo.

Helsingissä alkoi 1990-luvulla villi ravintolailmiö, jolle ei näy loppua – Muistetaan tequila-bileistä ja mättöruoasta: "Perinne siirtyy äidiltä tyttärelle"

Ruokalistalla on muun muassa lohesta ja kuhasta valmistettu kolumbialainen ceviche, possua korealaisittain ja Tenholan tilan paahdettua Jarradale-kurpitsaa. Italian makuja edustaa Ai Gamberini -tiikerirapupasta ja Lähi-itää falafelit kera tahinijogurtin ja mausteisen Muhammara-dipin.

Ravintolassa vältetään valmistuotteita.

– Teemme omassa keittiössämme niin paljon kuin mahdollista, aina aidoista raaka-aineista. Kun esimerkiksi hillot, myslit ja maustekastikkeet tehdään itse, niissä säilyy aito ja omaleimainen maku.

Nämä 3 ravintolaa rankattiin Jätkäsaaren parhaiksi – yrittäjä pelkää ongelmia: "Valtaosalle menestyminen on mahdotonta"