Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katajanokan uusi "elämyshotelli" avataan kesällä 2024 – toimitusjohtaja: "Pääkaupunkiseudun mielenkiintoisin hotellitarjonta"

Helsingin ydinkeskustan hotellivalikoima tulee lähivuosina kasvamaan, kun Katajanokan rantaan valmistuu uusi, 164-huoneinen hotelli. Solo Sokos Hotel Pier 4 otetaan käyttöön kesällä 2024.

Hotelli avataan Katajanokan Laituriksi nimettyyn työeläkeyhtiö Varman omistamaan uudisrakennukseen, johon on suunnitteilla hotellin lisäksi Stora Enson uusi pääkonttori, konferenssitiloja sekä katutasoon ja kattoterassille avoimia kahvila- ja ravintolatiloja. Uudisrakennus on tulossa 1960-luvulla rakennetun työeläkeyhtiön Varman entisen varasto- ja toimitilarakennuksen tilalle. Rakennus on purettu.

Stora Enso puolestaan myi vieressä sijainneen entisen pääkonttorinsa vuonna 2010 saksalaiselle kiinteistösijoitusyhtiölle.

Puuarkkitehtuuria huokuvan uudisrakennuksen suunnittelusta on vastannut Anttinen Oiva Arkkitehdit. Hiilineutraaliutta tavoittelevalle rakennukselle haetaan korkeinta LEED Platinum -ympäristösertifikaattia. Sen energia tuotetaan uusiutuvilla energianlähteillä. Hotellin käyttämä sähkö on pääosin S-ryhmän itse tuottamaa.

Purku- ja rakentamisprojektin vastuullisuus näkyy kiinteistön rakennustöissä muun muassa tontilla aiemmin olleen kaupungin vanhan toimitila- ja varastorakennuksen purkamisessa. Purkujätteestä suurin osa on hyödynnetty kierrätysmateriaalina.

Helsingin paraatipaikalla olevan hotellin toivotaan houkuttelevan myös kansainvälisiä turisteja.

– On hienoa, että saamme tuoda kotimaisen ja suomalaisten arvostaman hotellibrändin juuri tähän ainutlaatuiseen kohteeseen, joka varmasti kiinnostaa myös kansainvälisiä matkailijoita, toteaa S-ryhmän hotelliyhtiö Sokotelin toimitusjohtaja Jari Annala tiedotteessa.

Hotellin sisustusarkkitehtuurista vastaa Franz Design. Rakentajana toimii Haahtela.

Lue: Katajanokkaan tulevan puisen toimitilan ulkoasu on selvinnyt – innoitusta on ammennettu metsästä

Helsingin kiinnostavuus matkailukohteena on ollut nousussa. Noin puolet Helsingin yöpymisistä tulee työmatkailusta. Helsinki on jo maailman 13. suosituin kongressikaupunki (Lähde: UIA Union of International Associations).

– Tavoitteenamme on rakentaa pääkaupunkiseudun mielenkiintoisin hotellitarjonta. Hotelleilta odotetaan yhä enemmän mieleenpainuvia ja korkeatasoisia kokemuksia sekä töissä että vapaa-ajalla. Siksi olemme nyt tekemässä voimakasta tasonnostoa Helsingin ydinkeskustassa, jossa myös kilpailu kovenee, Annala kertoo.

Uuden hotellin odotetaan täydentävän Helsingin keskustan hotellitarjontaa ja tarjoavan uudenlaisia tiloja niin matkailijoiden kuin yritysvieraiden käyttöön .

– Sijainti ja mielenkiintoinen design vetävät puoleensa arkkitehtuurista kiinnostuneita matkailijoita. Isommille tiloille on tarvetta ydinkeskustassa, kun kansainvälisistä kongresseista ja yritystapahtumista kilpaillaan, Helsinki Partnersin Visitor Attraction Director Leena Lassila kertoo tiedotteessa.