Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsingin matkailukesä odotettua parempi, yli 1,3 miljoonaa yöpymistä – Tämä turistiryhmä puuttui lähes kokonaan

Koronasta, Ukrainan sodasta ja Venäjän pakotteista huolimatta Helsingin matkailukesä oli odotettua parempi, toteaa kaupunki tiedotteessaan.

Helsingissä rekisteröitiin kesällä reilut 1,3 miljoonaa yöpymistä. Kaikista yöpymisistä majoitusliikkeiden ulkopuolella, kuten kotimajoituksessa, yöpyi noin 15 prosenttia matkailijoista. Tämän lisäksi kaupungissa vieraili paljon päiväkävijöitä.

Helsinkiin saapui kesällä matkailijoita monista eri maista. Saksalaisten ja ranskalaisten rekisteröityjen yöpymisten määrät olivat Helsingissä viime kesänä hyvin lähellä vuoden 2019 tasoa.

Saksalaisten jälkeen eniten yöpymisiä kertyi yhdysvaltalaisille, ruotsalaisille ja briteille. Myös kotimaiset matkailijat rikkoivat heinäkuussa jo toista vuotta peräkkäin yöpymisennätyksiä.

– Leveä markkinajakauma on Helsingille onnenpotku ja kestävyyden näkökulmasta tärkeä. Suurista maista lähes kaikki Kiinan matkailijat puuttuivat yhä, Helsingin kaupungin matkailupäällikkö Nina Vesterinen toteaa tiedotteessa.

– Jos yhden markkinan matkailijat puuttuvat, se ei kokonaisuuden kannalta ole katastrofaalinen. Toki yksittäiselle kyseiselle markkinalle panostaneelle yritykselle tämä voi olla kohtalokasta, Vesterinen jatkaa.

Kiinan matkailijoiden puuttumista selittää se, että Venäjä sulki keväällä ilmatilansa. Finnair joutui perumaan Aasian lentojaan.

Helsingissä oli menneenä kesänä paljon erilaisia tapahtumia, kuten Stadionin konsertit ja UEFA Super Cup. Helsingin majoituskapasiteetti on tänä vuonna lisääntynyt usealla uudella hotellilla. Vuoden 2019 jälkeen hotellikapasiteetti on kasvanut yhteensä yli 20 prosentilla. Kesällä oli hetkiä, jolloin hotellien käyttöaste oli yli 90 prosenttia.

Helsingin matkailuneuvonnan työntekijät tavoittivat touko–elokuussa yli 130 000 matkailijaa kotimaasta ja ulkomailta. Kansainvälisten matkailijoiden vierailut myhelsinki.fi-sivustolla lähes kaksinkertaistuivat.