Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Nämä autoilijat aiheuttavat Suomessa harvoin kuolonkolareita – ja kännissä ei ole kukaan

Matkailuautojen kuljettajat aiheuttavat muita tielläliikkujia harvemmin kuolonkolareita. Asiasta kerrotaan Onnetttomuustietoinstituutin tiedotteessa.

Kymmenen vuoden aikana kuolemaan johtaneissa liikenneonnettomuuksissa oli osallisena yhteensä 16 matkailuautoa, ja onnettomuuksissa kuoli kaikkiaan 21 henkilöä.

Tiedot perustuvat liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien tutkimiin kuolemaan johtaneisiin liikenneonnettomuuksiin vuosilta 2011–2020. Lautakunnat tutkivat kaikki kuolemaan johtaneet tieliikenneonnettomuudet.

Matkailuautoissa kuolleista kymmenestä henkilöstä neljä ei käyttänyt turvavyötä tai istumapaikalla ei ollut turvavyötä. Matkailuautojen kuljettajat aiheuttivat kuusi kuolemaan johtanutta moottoriajoneuvojen yhteenajoa ja yhden jalankulkijaonnettomuuden.

Lisäksi tapahtui kaksi matkailuauton yksittäisonnettomuutta. Seitsemän matkailuautoa oli yhteenajon vastapuolena. Kaikki onnettomuuksissa olleet matkailuautojen kuljettajat olivat onnettomuushetkellä selvin päin.

Onnettomuuksien taustalla esiintyi usein matkailuauton tai muun ajoneuvon hallinnan menetys tai puutteellinen havainnointi risteyksessä.