Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinkiläisravintolan kokki Otto, 25, palkittiin maailman toiseksi parhaana – "Nyt on hyvä fiilis!"

25-vuotias Otto Hietamies on sijoittunut toiseksi nuorten kokkien MM-kisoissa Meksikossa. Voitto meni Norjaan.

Pizzerioiden hintasota alkoi Helsingissä – Triplaan avattu Pikku Napoli väittää myyvänsä kaupungin halvinta: "Halusimme tehdä jotain tyhmänrohkeaa"

Helsinkiläisessä Lapland Hotels Bulevardin Kultá Kitchen & Bar -ravintolassa työskentelevä Hietamies sai kilpailun tuomareilta kiitosta erityisesti menun mausta ja tekniikasta.

 – Nyt on hyvä fiilis. Toinen sija merkitsee paljon: on hienoa saada mitali Suomeen ja olla osana tällaisia kisoja ja maailman parhaita nuoria kokkeja, Hietamies kuvailee tiedotteessa.

Hurjaksi äitynyt hintakikkailu yleistyy Helsingin ravintoloissa: 11 euron pizza maksoi yllättäen 18 euroa – Wolt pyytää ilmiantoja

Kilpailussa Hietamiehen menuun sisältyi alkuruokana jokirapucevicheä, mousseline ravusta ja osterista, fenkolia, kukkakaalia ja rapumajoneesia. Pääruokana oli New York strip steak, nautaragu, sipulia, maa-artisokkaa ja savustetulla naudanrasvalla maustettua kastiketta. Jälkiruokana puolestaan valkosuklaamoussea, rusinaparfait, ananasta ja touille.

– Kaikki raaka-aineet olivat ennestään tuttuja. Haasteena oli ainoastaan keittiön ja työpisteen pienuus, mutta niistäkin selvittiin. Kisasuoritus meni hienosti ja kehuja tuli niin maku- kuin tekniikkatuomareilta. Muutamia korjausehdotuksia tuli tulevaisuutta ajatellen. Otamme ne tietenkin kiitollisina vastaan, Hietamiehen valmentaja Sanna Rahkonen sanoo.

Suomi oli edellisen kerran mitalisijoilla vuonna 2018, kun Emmiina Marinne Lehtonen voitti pronssia. Vuonna 2021 ja 2020 voitto on mennyt Norjaan.

Nuorten kokkien MM-kilpailuun osallistui tänä vuonna 18 alle 27-vuotiasta kokkia eri puolilta maailmaa. Kilpailun järjestää maailman vanhin gastronominen La Chaîne des Rôtisseurs -järjestö. Kilpailulla on pitkät perinteet: ensimmäisen kerran se pidettiin vuonna 1977.

Helsingissä alkoi 1990-luvulla villi ravintolailmiö, jolle ei näy loppua – Muistetaan tequila-bileistä ja mättöruoasta: "Perinne siirtyy äidiltä tyttärelle"

Oletko nähnyt ennen tällaista hotellia Helsingissä? – Kuva: Loft-huoneissa jopa oma terassi

Jätkäsaaren uudessa ravintolassa on työntekijöitä lähes jokaisesta maanosasta – "Tämä takaa autenttiset maut"

Helsinkiin avattiin "5,10,15" -periaatteella toimiva ravintola – "Mielestämme se on reilua"