Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Treenaatko kovaa? Helsingissä uudistetaan useita raskaan sarjan ulkokuntosaleja – yhteensä 4 paikkaa remonttiin

Kaupunki uudistaa loppuvuoden aikana ulkokuntosaleja eri puolilla Helsinkiä. Muutostyöt alkavat osassa jo tällä viikolla.

Uudistettavat ulkokuntosalit sijaitsevat Herttoniemessä, Kannelmäessä, Laajasalossa ja Vesalassa.

– Ulkokuntosaleja päivitetään eli lisätään laitteita ja poistetaan vanhoja, kertoo pohjoisen alueen yksikön päällikkö Teijo Korva kaupungin liikuntapaikat-osastolta.

Uudistusten taustalla on monenlaisia syitä. Niillä halutaan vastata muun muassa tämän päivän tarpeisiin.

– Ulkokuntasalipuoli on kehittynyt paljon viimeisen viiden vuoden aikana. Laitteita on tullut lisää. Jatkossa näissä paikoissa pystyy treenaamaan monipuolisemmin. Siksi laitteita päivitetään, Korva jatkaa.

Ulkokuntosalien suosio on Helsingissä ollut kovassa nosteessa viime vuosina.

Lue: Ul­ko­kun­to­sa­lien suo­sio rä­jäh­ti, Hel­sin­kiin tu­los­sa jopa 17 il­mais­ta salia – Aimo, 70, treenaa armeijan erikoisjoukkojen tyylillä

Muutoksia loppuvuoden aikana tehdään jokaiseen puistoon yksilöllisesti joko kevyempään tai vaativampaan harjoitteluun soveltuvaksi.

Suurimmat muutokset tehdään Laajasalon ulkokuntosalille, joka päivitetään lähes kokonaan.

– Laajasalossa ei ole ollut raskaampaan treenaamiseen tarkoitettuja Davidin laitteita. Nyt niitä sinne tulee. Myös puusta tehdyt painot uusitaan, Korva toteaa.

Raskaampaan treenaamiseen on jo aiemmin käytetty Helsingin kaupungin ylläpitämillä ulkokuntosaleilla Davidin laitteita. Kaupunki kilpailutti hankinnat tälläkin kertaa ja päätyi samoihin laitteisiin.

Herttoniemessä Davidin laitteita, kuten irrotettavia painoja, ei ole aiemmin ollut, mutta jatkossa on. Näin myös Kannelmäessä.

– Kannelmäessä laitteita päivitetään. Tällä hetkellä siellä on 5–6 laitetta ja viisi uutta laitetta on tulossa. Treenaaminen monipuolistuu, kertoo Korva.

Vesalan ulkoliikuntapaikka on tarkoitettu kevyempään harjoitteluun. Siellä laitteiden määrää loppuvuoden aikana lisätään.

Korvan mukaan tämän vuoden aikana Helsingissä uusitaan ehkä vielä kaksi ulkokuntosalia ja todennäköisesti kaksi täysin uutta salia on tulossa.

Uudistustyöt alkavat Kannelmäessä sekä Vesalassa kuluvalla eli viikolla 42 ja laajenevat lokakuun lopussa Herttoniemeen ja Laajasaloon. Työt valmistuvat tämän vuoden loppuun mennessä.

Rakennustöistä aiheutuu häiriötä liikuntapuistojen käyttäjille.

Lue: Allit saavat kyytiä Vuosaaressa, Pirkkolassa panostetaan pakaraan ja Hietsussa rintalihaksiin –  Näin Helsinki kerää tietoa ulkokuntosalien käytöstä

Lue myös: Lasten melskaaminen rassaa kuntoilijaa ulkotreenipaikoilla – "Pelleilevät laitteissa ja treenaaminen kärsii"