Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Helsingin rantatie on lohduton näky – remontissa tuttu piirre Hämeentien työmaasta

Kiitosta saa kevyen liikenteen ”keskiväylä”, jossa työmaata on peitetty taiteella.

Hermannin rantatie on noin kahden kilometrin matkalta työmaata. Remontti alkoi vuodenvaihteessa ja kiihkein vaihe kestää ensi vuoteen.

Hässäkkä on voinut tulla yllätyksenä ainakin osalle autoilijoista, jotka eivät ajele säännöllisesti alueella.

Helsingin Uutisten saamien kommenttien mukaan Lahdenväylältä tullessa on ollut vaikea hahmottaa, mistä keskustan suuntaan ajetaan, ja alueella olisi tarvittu myös ambulanssia.

Hankkeen viestinnän asiantuntija Ville Nieminen kertoo, ettei negatiivista palautetta ole juurikaan tullut ainakaan heidän korviinsa.

– Liikenneonnettomuuksia ei työmaalla meidän tietääksemme ole tapahtunut, hän sanoo.

Hermanninrannassa näkymä on lohduton. Betoniporsaita, rauta-, verkko- ja vaneriaitaa, kuoppaa, työkoneita ja erilaisia kasoja riittää silmän kantamattomiin.

Lauantaina päivällä autoliikenne soljuu rauhallisesti. Pyöräilijöitä ja kävelijöitä on melko paljon.

– Ne (liikennejärjestelyt) on sekaisin, noituu mies, jolla on kiire töihin.

Seuraavat kaksi miestä etsivät Sompasaunaa.

– Täällä on kyllä hyvät viitat kävelijöillekin. Vaikka Google Mapsia seurataan, niin ajantasaisimman tiedon saa niistä, Seppo Kotomäki kiittelee.

Mies ja nainen työntävät lastenvaunuja työmaan keskelle raivatulla kevyen liikenteen väylällä.

– Ollaan Arabianrannasta ja tultiin tänne ensimmäistä kertaa. Aluksi vähän arvottiin, mutta opasteiden avulla osuttiin tälle keskiväylälle, jokat onkin ihan hyvä, parempi kuin Kyläsaarentien varsi, kertoo pariskunta, joka ei halua kertoa nimiään.

”Keskiväylän” eteen on nähtykin vaivaa. Sillä ei ole risteävää liikennettä, ja sen varrella on viihtyisyyttä tuovaa taidetta.

Hermannin rantatien työmaa muistuttaa taannoista Hämeentien remonttia siinä mielessä, että kaikki mahdolliset työt tehdään samalla kertaa. Autoliikenne on siirretty rinnakkaiselle Kyläsaarenkadulle.

Heikon pohjan vuoksi Hermannin rantatiellä rakennetaan paljon paalulaattaa. Ennen raitiotien rakentamista kadun alta uusitaan vesijohdot, viemärit, maakaasuputki ja kaukolämpölinja. Lisäksi Kumpulanpuron rummut uusitaan ja rakennetaan uusia kaapelireittejä.