Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yllätys: Deturin konkurssivyyhteä ei selvitetäkään suomen kielellä – tämä asiasta tiedetään nyt

Deturin suomalaisille asiakkaille myytyjen matkojen turvaksi on asetettu Ruotsin Kammarkollegietille vakuus, josta matkustajat voivat hakea korvausta konkurssin vuoksi toteutumatta jääneistä matkapaketeista. Asiasta kertoo Kilpailu- ja kuluttajavirasto tiedotteessaan.

Kun virasto saa Kammarkollegietilta lisätietoa korvauksiin liittyvistä yksityiskohdista, se valmistelee kuluttajille toimintaohjeet ja korvaushakemuslomakkeen täyttöohjeet.

Kammarkollegiet on laatinut Deturin asiakkaille korvaushakemuslomakkeen, joka on saatavilla vain ruotsiksi ja englanniksi. Kammarkollegietin kanssa voi myös asioida ainoastaan näillä kielillä.

Virasto kuitenkin laatii korvaushakemuslomakkeisiin suomenkieliset täyttöohjeet.

Kuluttajien kannattaa odottaa toimintaohjeita ja korvaushakemuksen täyttöohjeita, jotka pyritään julkaisemaan keskiviikkona. Määräaika korvaushakemusten jättämiselle ei ole vielä selvinnyt, mutta se ei ole umpeutumassa lähipäivinä, joten välitöntä riskiä korvausten menettämisestä ei ole.

Kuluttajaneuvonta ja Euroopan kuluttajakeskus eivät pysty auttamaan tilanteessa tässä vaiheessa, joten niihin ei kannata olla yhteydessä.