Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Harvinaista blogia kirjoittava Linda Lahtinen paljastaa 5 syytä, miksi Laajasalo hurmaa ihmisiä –  "Näkemisen arvoista, älyttömän hyvää"

Kotisaarella riittää aiheita, joista kirjoittaa.

Vajaat kolme vuotta sitten Laajasaloon muuttanut Linda Lahtinen, 28, ihastui uuteen asuinalueeseensa niin, että ryhtyi pitämään siitä blogia.

– Olen kotoisin Itä-Helsingistä, mutta en ollut juurikaan käynyt Laajasalossa, ennen kuin miehen kanssa alettiin miettiä yhteisen asunnon ostamista vuonna 2019, taustoittaa Lahtinen.

– Tuolloin rakastuimme Laajasaloon ja helmikuussa 2020 juuri ennen koronasulkuja muutimme saareen.

Hurmaantumisesta juontaa blogin leikillinen nimikin "Laajasalo-syndrooma", johon voi sairastua kun alkaa kierrellä alueella.

Lahtinen kertoo, että kirjoittaminen on aina ollut lähellä sydäntä, ja blogi sai aiheen, kun hän keksi, että voisi kirjoittaa uudesta asuinalueestaan samalla kun tutustuu paikkoihin muun muassa lenkeillä kahden koiransa kanssa.

– Positiivista on omalta kannaltani myös se, ettei muita Laajasalo-aiheisia blogeja oikein ole tarjolla, ja täällä tapahtuu koko ajan. Nähtävää ja koettavaa on paljon.

Aiheita on jo runsaasti pöytälaatikossa – blogi on Lahtiselle harrastus, jota hän kirjoittaa kun päivätyöltään viestintä- ja markkinointialalla ehtii.

Paikkojen historia on vahvasti läsnä Lahtisen teksteissä.

– Haluan tutustua vielä lisääkin Laajasalon historiaan ja historiallisiin rakennuksiin. On kaivosalueita ja huviloita, sanoo vanhan Laajasalon pohjoisosassa asuva Lahtinen.

Mikä on hienointa Laajasalossa?

– No, meri, josta olen pienestä pitäen tykännyt. Kruunuvuorenrannan valotaide on näkemisen arvoista, ja esimerkiksi öljysäiliö on hieno pimeällä, kun samalla kuulee laineiden liplatuksen. Kartanoita on viisi, virallisesti neljä, Lahtinen luettelee.

– Olen myös Italia-fani ja saarelta löytyy kaksi älyttömän hyvää pizzeriaa, Forn Italy sekä Kruunu-pizzeria.

Tutustumisen arvoinen on Lahtisen mukaan myös Matosaari Jollaksessa.

Entä tuleeko mitään parannettavaa mieleen?

– Kun rakennetaan tosi paljon, niin liikennehän on vähän haastavaa. Laajasalontiestä tehdään kaupunkibulevardia ja ruuhka-aikaan se on takkuinen.

– Julkiset liikenneyhteydet ovat kyllä hyvät. Ja Kruunuvuorenrannassa ei oikein kannata liikkuakaan kuin julkisilla.

Lahtinen on seuraillut myös Kruunuvuorenrannan rakentumista.

– Alue on aika tiivis ja keskustamainen, mutta toisaalta uniikki. Tykkään sen arkkitehtuurista. Tällä hetkellä en itse vielä haluaisi siellä asua, kun ei ole paljon palveluita. Lopputuloksenhan näkee vasta tulevaisuudessa.

Lahtisen mukaan on ymmärrettävää, että esimerkiksi jätti-investointi Kruunusillat tuo lisärakentamista tullessaan.

– On silti tärkeää, että jätetään alueita virkistäytymiseen. Esimerkiksi Stansvikin kartanon vieressä on kaunis alue vanhaa puustoa, mutta sinnekin oli kaavoitettu aika paljon taloja, joka kylläkin riitautettiin.

– Jos haluaisin asua vain kerrostalojen keskellä, niin en asuisi Laajasalossa. Luonto pitäisi ottaa tarkemmin huomioon suunnittelussa.

Lahtisen blogi löytyy osoitteesta www.laajasalosyndrooma.com/.