Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myllypuron kirjaston tilat kolminkertaistuivat – "Paljon parempi kuin entinen!"

Tilat kolminkertaistuivat entisestä. Kirjoja on niin lapsille kuin aikuisille.

Hallainvuoressa asuva Viivi Kuitunen pistäytyy sisään Myllypuron kirjastoon.

– Paljon parempi kuin entinen! Tämä on värikäs ja lapsiystävällinen, hyvin suunniteltu.

Myllypuron kirjastossa keskustakorttelin sisällä vietettiin virallisia avajaisia viime viikolla. Kirjasto avautui nyt kolme kertaa suurempana kuin ennen.

– Saimme käyttöömme entisen Asukastalon tilan, kun sosiaalitoimi joutui luopumaan siitä. Entinen kirjastotila on nyt lähes kokonaan lastenosastona. Aikuisten puoli ja muut toiminnot sijaitsevat uudessa tilassa, kirjastonjohtaja Anu Satukangas kertoo.

Lastenosastolla on energisoivan keltaiset hyllyt ja muutenkin keltaista on paljon.

– Panin tyytyväisenä merkille, että myös Arkkitehtuurin Finlandian juuri voittaneessa Jyväskylän yliopiston kirjastossa on paljon keltaista, Satukangas myhäilee.

Myllypuron kirjaston kaikki kalusteet ovat uusia. Sisustuksen on suunnitellut Kakadu Oy.

Aikuisten puoli on hieman hillitympi, mutta väriä ja mukavia muotoja löytyy myös sieltä. Ison salin keskellä seisovat kirjahyllyt on varustettu pyörillä, jotta niitä voidaan liikutella, jos tilassa järjestetään esimerkiksi tapahtumia.

Entisen asukastilan keittiö on säilytetty osana kirjastoa. Se on kokoustilan varanneiden käytössä, ja suunnitelmissa on hyödyntää keittiötä yhteiseen tekemiseen alueen asukkaiden kanssa.

Kirjaston tiloihin kuuluu kokoushuone Virta, joka on maksutta varattavissa halukkaiden käyttöön.

– Tälle tulee kysyntää. Se on varmasti päivittäin käytössä, kirjastonjohtaja povaa.

Samoin maksutta varattavissa on musiikkihuone.

– Sinne voi tulla harjoittelemaan, jos vaikka kotona on vaikea harjoitella.

Myllypuron kirjasto oli aiemmin profiloitu mediakirjastoksi, joka toimi pitkälti lehtien lukusalina. Nyt kirjoja on sen verran kuin kunnon kirjastossa pitääkin.

– Noin 60 prosenttia aineistosta on aikuisten osastolla. Enemmistö nimikkeistä on kaunokirjallisuutta, jota tänne kovasti toivottiin. Tietokirjallisuutta on jonkin verran. Kirjoista 40 prosenttia on lastenosastolla.

Lehtiä kirjastossa voi käydä lukemassa edelleen, mikä Satukankaan mukaan onkin suosittua. Käytettäväksi on myös tietokoneita ja läppäreitä saa lainatakin.

– Tarvittaessa koneiden käyttöön voi pyytää meiltä opastusta.

Myllypuron mediakirjastossa kävi korona-aikanakin päivittäin noin 500 asiakasta. Nyt laajentuneiden tilojen myötä määrä kasvanee reippaasti.

– Kun kirjasto avattiin pari viikkoa sitten, myllypurolaiset ottivat tilan hetkessä omakseen.

– Erityisesti lastenosasto on ollut selvästi kaivattu lisä Myllypuron kirjaston palveluihin. Siellä on riittänyt vilskettä vauvatreffeistä koululaisten vierailuihin heti ovien avauduttua.

Tiloja voi tulevaisuudessa myös käyttää omatoimisesti aamulla ja illalla kirjaston tavanomaisen aukiolon ympärillä. Varsinaiset aukioloajat ovat ma–to 8–20, pe 8–18 ja la 10–16.