Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Harmittaako turhan usein tyhjenevä tankki? – Näillä 5 vinkillä säästät liikenteessä huimasti polttoainetta

Taloudellinen, turvallinen ja ennakoiva ajo kulkevat käsikkäin. Jos ajat ennakoivasti, ajat samalla myös taloudellisesti ja turvallisesti, muistuttaa Liikenneturva tiedotteessaan.

Jos liikennetilanne sallii, kannattaa ylläpitää tasaista nopeutta ja välttää pysähtymisiä. Turha kiihdyttäminen esimerkiksi liikennevalojen välillä kuluttaa polttoainetta enemmän eikä juurikaan nopeuta matkantekoa. Koko matkan keskinopeus on yleensä suurempi, kun ajaa rauhallisesti.

Jos tiedät, että valot ovat punaisella, on turhaa kiihdyttää niihin. Jos ajat rauhallisesti, valot ehtivät vaihtua vihreiksi ja pääset jatkamaan matkaa ilman turhaa pysähdystä.

Jos ajat edessä olevan puskurissa kiinni, et pysty ennakoimaan tulevia tilanteita. Näet vain edellä ajavan takavalot. Silloin joudut polkaisemaan jarrua jo pienestäkin jarruvalojen välähdyksestä. Liian lähellä ajaminen tekee ennakoinnista lähes mahdotonta.

– Riittävän turvavälin avulla useasti riittää vain jalan höllentäminen kaasupolkimelta, joka on huomattavasti taloudellisempaa kuin jatkuva kaasu-jarru-kaasu-jarru-pumppailu, muistuttaa Liikenneturvan koulutusohjaaja Erkka Savolainen tiedotteessa.