Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Haluatko joulupukiksi? – Tällainen on nyt työtilanne Korvatunturilla

Jouluun on vielä aikaa, mutta nopeimmat työnhakijat nappaavat itselleen pestin jouluapulaisena, sesonkityöntekijänä tai jopa joulupukkina jo nyt.

Esimerkiksi työnhakupalvelu Duunitorilla on tällä hetkellä auki satoja työpaikkailmoituksia, joissa etsitään tekijöitä joulun aikaan.

Töitä löytyy muun muassa postin, logistiikan ja kaupan aloilta sekä ravintola- ja matkailualalta. Hankkeista kertoo Duunitori tiedotteessaan.

Työnantajat etsivät tänä vuonna erityisen paljon jouluapulaisia muun muassa ravintola- ja matkailualalle sekä postin ja logistiikan tehtäviin.

Jo lokakuussa kannattaa keikkatyötä tai lisätienestejä kaipaavan kääntää katse joulua kohti. Tällä hetkellä jouluapulaisia etsitään Duunitorilla yhteensä 466 työpaikkailmoituksessa.

Todellisuudessa työpaikkoja on huomattavasti enemmän kuin sivustolla ilmoituksia, sillä moni työnantaja hakee yksittäisellä ilmoituksella kymmeniä tai jopa satoja sesonkityöntekijöitä.

Työpaikkailmoitusten julkaisupäivät osoittavat, että jouluapulaisia rekrytoidaan pitkin vuotta, mutta vauhti kiihtyy syyskuusta eteenpäin ja viimeisiä apulaisia haetaan vielä uuden vuoden kynnyksellä.

Viime vuonna jouluapulaisia haettiin yhteensä 1 868 ilmoituksella, joista suurin osa julkaistiin loka–marraskuussa. Tänä vuonna ilmoituksia on julkaistu tähän mennessä jo 1 372 kappaletta, mikä on noin 70 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.