Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinki ratkoo parkkipaikkapulaa – näin paljon asukaspysäköinnin hinta on nousemassa ensi vuonna

Helsinki on korottamassa kaikkien asukas- ja yrityspysäköintitunnusten kuukausihintaa ensi vuonna. Maksua korotettaisiin ensin 15 eurolla kesäkuun alusta ja vielä uudestaan 15 eurolla joulukuun alusta. Näin esimerkiksi kantakaupungin 30 euron kuukausimaksu tuplaantuisi 60 euroon.

Vuonna 2024 siirryttäisiin vuosittaiseen pysäköintitunnusten hintojen tarkistamiseen, joka tapahtuisi aina joulukuun alussa.

Kaupunginhallitus käsittelee hinnankorotuksia maanantaina 24. lokakuuta. HU uutisoi suunnitelmista ensimmäisen kerran jo keväällä.

Hinnankorotukset on tarkoitus hyväksyä samalla kuin Helsingin uusi pysäköintipolitiikka. Edellistä vuodelta 2014 peräisin olevaa pysäköintipolitiikkaa on kaupungin mukaan tarve päivittää.

– Digitalisaatio on muuttanut liikenteen ja pysäköinnin toimintakenttää sekä lisännyt mobiilimaksamista, perusteluissa todetaan.

– Myös lisääntyvä ympäristötietoisuus ja vähäpäästöisyystavoitteet asettavat uusia vaatimuksia pysäköintipolitiikalle. Kaupunki on hyväksynyt uusia strategioita ja toimintaohjelmia, joiden toteutumisessa pysäköintipolitiikalla on oma roolinsa.

Uudella pysäköintiohjelmalla halutaan tehostaa olemassa olevien pysäköintipaikkojen käyttöä.

– Hinnoittelulla voidaan vaikuttaa paikkojen kysyntään. Kun hintaa nostetaan, niin ne, joilla ei ole välitöntä tarvetta, luopuvat siitä. Puolestaan ne, joilla tarve on, saavat paikan paremmin, kaupungin liikennesuunnittelupäällikkö Reetta Putkonen totesi HU:lle heinäkuussa. Voit lukea jutun täältä.

22.10.2022 kello 1.22 uutista korjattu: korotus olisi kuukausittainen, ei vuositason korotus, kuten jutussa aiemmin virheellisesti kerrottiin.