Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SPR Idälle lahjoitettiin ambulanssi – näin lyhyen aikaa ambulanssit ehtivät olla aktiivikäytössä

Helsingin pelastuslaitos on lahjoittanut käytöstä poistetun ambulanssin SPR Itä-Helsingille. Ambulanssi saa uuden elämän SPR:n pelastuspalveluautona.

SPR Itä-Helsinki on pelastuslaitoksen ensihoidon merkittävä kumppani suurissa yleisötapahtumissa esimerkiksi vappuna, juhannuksena ja koulujen päättymispäivänä.

Edellinenkin SPR Itä-Helsingin pelastuspalveluauto oli lahjoituksena saatu vanha ambulanssi. Se ehti olla osaston käytössä 18 vuotta.

Lahjoituksena saatu ambulanssi on vuoden 2016 mallistoa ja edelleen ehtivä ja kelpo peli. Ennen lahjoitusta auto on huollettu, teippaukset poistettu ja katto maalattu, SPR Itä-Helsinki kertoo tiedotteessaan.

Pelastuslaitoksen ambulanssit ovat operatiivisessa käytössä ensin kolme vuotta täysillä vuorokausilla, sitten kolme vuotta vara-autona, jonka jälkeen ne menevät poistoon.

Hälytysajossa ambulanssit joutuvat koville. Kuormitus on erilaista kaupunginosista riippuen: esimerkiksi keskustan alueella mukulakivet rasittavat jousitusta, ja idässä puolestaan tulee kilometrejä enemmän.